O zi dificila pentru Hyundai Motorsport in Raliul Mexicului

O zi dificila pentru Hyundai Motorsport in Raliul Mexicului
  • Hyundai Motorsport a avut un inceput dificil in Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Echipajele Hyundai Motorsport au demonstrat potentialul modelului i20 Coupe WRC pe specialele de macadam din Raliul Mexicului.

Mikkelsen si Anders Jæger-Amland, copilotul sau, au castigat doua probe in prima parte a zilei de vineri si dupa prima bucla erau lideri cu un avans de 1,6 secunde. Din pacate, echipajul norvegian a fost nevoit sa se opreasca pe prima speciala de dupa amiaza.

Sordo si Carlos del Barrio, aflati la primul lor raliu din acest sezon, au avut un parcus excelent si se aflau in lupta pentru victorie, dar au fost nevoiti sa se opreasca inainte de speciala a saptea, Las Minas.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au incheiat ziua pe locul al saselea in clasamentul provizoriu.

„Suntem dezamagiti, dar incercam sa recuperam cat mai mult posibil si nu vom renunta la lupta pana la final”, a declarat Thierry Neuville.

Andreas Mikkelsen a avut un debut foarte bun pe macadamul din Mexic, dar abandonul de pe speciala a cincea a pus capat luptei pentru victorie.

„Stiam ca speciala El Chocolate, cea mai lunga a zilei, va juca un rol important si ma bucur ca am fost cei mai rapizi acolo la prima trecere. Din pacate insa, am fost obligati sa ne oprim”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

„M-am simtit excelent la volanul Hyundai i20 Coupe WRC si asta s-a vazut in timpii de pe probe. Din pacate, am avut o problema electrica si ne-am oprit dupa speciala a sasea pe sectorul de legatura. Am pierdut sansa la un loc pe podium si la un rezultat bun pentru intreaga echipa”, a declarat Dani Sordo.

Ambele echipaje cu probleme vor reveni in raliu conform regulamentului Rally 2 si vor incerca sa acumuleze cat mai multe puncte pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor.

Rezultate Raliul Mexicului 2019 (dupa prima zi):

1.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC1:18:33,8
2.E. Evans               S. MartinFord Fiesta WRC               +14,8
3.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+21,1
4.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+37,1
5.E. LappiJ. Ferm  CCitroën C3 WRC+39,1
6.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+1:00,7