O zi plina de actiune pentru echipa Hyundai Motorsport in Raliul Argentinei

O zi plina de actiune pentru echipa Hyundai Motorsport in Raliul Argentinei
  • Hyundai Motorsport a incheiat ziua de vineri din Raliul Argentinei cu doua masini in top 7
  • Dani Sordo se afla pe locul al patrulea la general, intr-o zi in care s-a confruntat cu probleme la directie pe primele doua probe, dar a si castigat speciala a sasea
  • Thierry Neuville a terminat ziua pe locul 7, in timp ce Hayden Paddon va lua startul conform regulamentului Rally 2 dupa ce a fost nevoit sa abandoneze la jumatatea zilei

Hyundai Motorsport a finalizat ziua de vineri din Raliul Argentinei cu doua masini in top sapte. Ziua a fost cea mai lunga din programul raliului si plina de incidente pe probele speciale extrem de dificile din Argentina.

Toate cele trei echipaje au avut joi un debut pozitiv pe super speciala din Villa Carlos Paz, dar situatia s-a schimbat pe probele dificile de macadam de vineri. Echipajele Hyundai Motorsport s-au confruntat cu diverse probleme in cea mai lunga zi a raliului, in care speciala Agua de Oro-Ascochinga, cu o lungime de 51,9 km, a fost parcursa de doua ori.

Spaniolul Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a fost cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Shell World Rally dupa ziua de vineri. Dani Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au avut probleme la directie pe probele de dimineata si au pierdut timp, dar chiar si asa au ramas in top sase dupa prima bucla. La cea de-a doua trecere, Sordo a recuperat din timpul pierdut si a incheiat ziua pe locul al patrulea la general, dupa ce s-a impus pe super speciala din Villa Carlos Paz.

„Ma bucur ca am avut o sustinere puternica aici. Suporterii ne motiveaza din plin. A fost o zi dificila pentru multi piloti, asa ca putem fi multumiti totusi ca am finalizat pe locul al patrulea. Sunt incantat ca am castigat si o proba. Am inceput ziua bine, dar servodirectia a cedat dupa 15 km pe speciala lunga si am fost nevoiti sa continuam astfel. Dupa-amiaza am recuperat si am reusit sa urcam in clasament. Ne mai asteapta inca doua zile, trebuie sa ramanem concentrati si sper sa facem progrese sambata, pentru ca imi doresc sa incheiem pe podium aici”,a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), locul al treilea in clasamentul general, dupa primele trei etape din WRC, a avut si el un inceput bun, dar un incident de la jumatatea probei de 51,9 km l-a costat peste patru minute. Belgianul impreuna cu copilotul sau, Nicolas Gilsoul, nu au renuntat insa la lupta si au incheiat ziua pe locul al saptelea in Raliul Argentinei.

„Dupa-amiaza am avut un parcurs mult mai bun fata de dimineata, cand am pierdut timp pretios. Primele doua speciale de dimineata au fost foarte dificile pentru toata lumea. Pe speciala a doua l-am ajuns din urma pe Andreas Mikkelsen, dar am pierdut timp din cauza prafului. La cea de-a doua trecere pe probe am avut un ritm bun si vom incerca sa continuam la fel si sambata”,a mentionat Neuville.

Hayden Paddon, pilotul echipei Hyundai Mobis World Rally, a avut un inceput dificil in Argentina. Neozeelandezul a avut probleme mecanice inca de pe prima proba a zilei, insa totul a fost rezolvat in parcul de service.

„Se intampla astfel de lucruri, dar echipa a reusit sa rezolve toate problemele si putem merge mai departe in Rally 2. Obiectivul nostru este sa acumulam cat mai multa experienta”,a adaugat si Hayden Paddon.  

La cea de-a doua participare in Raliul Argentinei, echipa Hyundai Motorsport a facut progrese importante. Dupa ziua de vineri, doua modele Hyundai i20 WRC sunt in top sapte, o performanta mult mai buna decat cea de anul trecut, cand ambele masini au abandonat din prima zi.

„Probele de vineri au fost foarte dure. In special prima trecere pe speciala Agua de Oro-Ascochinga a fost problematica. Am fost nevoiti sa avem o abordare prudenta pentru a fi siguri ca incheiem proba. Chiar daca au aparut dificultati, echipajele noastre au gestionat bine situatia. La fel ca si rivalii nostri, am avut probleme mecanice la unitatile pilotate de Hayden si Dani. Din pacate, masina lui Hayden nu a putut fi reparata la jumatatea zilei, dar el va lua startul sambata. Dani a avut un ritm bun si a finalizat pe locul al patrulea la general, obiectivul sau fiind un loc pe podium. A reusit sa castige ultima proba si cred ca poate sa-si imbunatateasca pozitia. Mai avem doua zile, asa ca vom vedea ce urmeaza”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate patru probe speciale, cu o lungime de 130 km, dupa ce San Marcos-Characato a fost scurtata la 42,50 km (56 km initial).

Clasament general dupa ziua de vineri din Raliul Argentinei:

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 1:44:47.8

2. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:08.4

3. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:23.5

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:54.2

5. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:59.7

6. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +3:27.4

7. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +5:06.2

8. K. Al Qassimi/ C. Patterson (Citroën DS3 WRC) +6:01.8

9. A. Al-Kuwari/ M. Clarke (Ford Fiesta RRC) +6:46.3

10. Y. Protasov/ P. Cherepin (Ford Fiesta RRC) +8:43.3

   …

 26. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +22:41.8