Obiectiv atins pentru echipa Hyundai Shell World Rally in Raliul Frantei

Obiectiv atins pentru echipa Hyundai Shell World Rally in Raliul Frantei
  • Echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat cu toate cele trei echipaje in puncte si a atins obiectivul stabilit pentru Raliul Frantei
  • Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si-a asigurat pozitia a patra dupa o lupta intensa cu Robert Kubica
  • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC) au incheiat raliul pe locurile opt, respectiv noua, Neuville stabilind al doilea timp pe PS17

Echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat Raliul Frantei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC in top 10, indeplinandu-si astfel obiectivele stabilite.

In primul sezon complet din Campionatul Mondial de Raliuri, echipa si-a propus sa acumuleze cat mai multa experienta si sa imbunatateasca cu fiecare raliu performantele modelului  Hyundai i20 WRC. Raliul desfasurat in acest sfarsit de saptamana a oferit echipei Hyundai Shell World Rally posibilitatea de a se acomoda cu asfaltul din Franta, toti pilotii reusind sa faca progrese importante pe parcursul acestei etape.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a fost implicat pe toata durata raliului in lupta pentru pozitia a patra, iar inaintea ultimei probe ocupa pozitia a cincea la general. Robert Kubica a facut o greseala pe final si astfel Sordo a revenit pe locul al patrulea, aceasta fiind a doua clasare consecutiva in top cinci, dupa podiumul din Raliul Germaniei, in luna august.

Am acumulat multe informatii aici si acesta este un lucru pozitiv. A fost un raliu fara probleme si am reusit sa aducem imbunatatiri notabile masinii in cele trei zile. Pozitia a patra in acest raliu dificil reprezinta o clasare buna, reusind sa acumulam cat mai multe informatii importante despre masina. Echipa tehnica si-a dovedit profesionalismul si cred ca putem fi multumiti cu realizarile noastre”, a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a revenit excelent dupa problema din prima zi. Pilotul belgian a atacat pe fiecare proba si a revenit in top 10 la finalul zilei de sambata, urcand pe noua dupa primele probe de duminica si incheind pe pozitia a opta dupa ultima proba din Raliul Frantei.

„Pentru echipa este excelent sa incheie cursa cu toate cele trei unitati, acumuland astfel informatii utile, iar in ceea ce ma priveste, cred ca am facut tot ceea ce era posibil sa ne atingem obiectivele. A fost o dimineata buna si cu probe frumoase. Echipa a facut o treaba fantastica, ceea ce ne-a permis sa imbunatatim constant masina”, a mentionat Neuville.

Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC, copilot Xavier Panseri), aflat la al doilea raliu din WRC alaturi de Hyundai Shell WRT, a avut o evolutie buna in raliul sau de casa si in final a incheiat in puncte, pe pozitia a noua.

„A fost minunat sa particip la Raliul Frantei, raliul meu de casa, si sa beneficiez de sustinerea fanilor locali. Am abordat mai prudent probele de astazi, pentru a nu compromite un final cu toate cele trei masini in top zece pentru echipa. Clasarea in top zece este o performanta, tinand cont de dificultatea probelor. Echipa ne-a sustinut, oferindu-ne o masina in care m-am simtit confortabil”, a adaugat si Bryan Boufier.

Raliul Frantei a fost un test dificil, dar util pentru echipa Hyundai Shell World Rally. Un final cu toate cele trei masini in puncte inseamna si acumularea unor date si informatii necesare pentru dezvoltarea ulterioara a modelului i20 WRC.

„A fost un raliu dificil, dar echipa s-a descurcat excelent in aceste conditii. Dani a avut o evolutie constanta si a reusit sa incheie pe pozitia a patra. A fost o lupta interesanta. Thierry a avut probleme vineri, dar apoi a facut o cursa excelenta si a recuperat pana pe pozitia a opta. Bryan si-a atins si obiectivul si a incheiat cursa de casa pe pozitia a noua. Am invatat multe in acest sfarsit de saptamana si vom utiliza experienta acumulta in ultimele doua etape din sezonul nostru de debut din WRC”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Frantei – clasament general

1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:38:19.1

2. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +44.8

3. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:05.3

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:48.7

5. M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +2:00.7

6. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:00.8

7. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +3:02.5

8. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:08.4

9. B. Bouffier/ X. Panseri (Hyundai i20 WRC) +4:12.9

10. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +6:07.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
S. Ogier 217 p/ J.M. Latvala 190/ A. Mikkelsen 143 / M. Hirvonen  93/ T. Neuville 83/ K. Meeke 82/  M. Østberg 80/ E. Evans 71/ M. Prokop 38/ D. Sordo 30/ H. Solberg 26/ B. Bouffier 20J. Hänninen 20H. Paddon 16/ R. Kubica 14/ O. Tanak 11/ B. Guerra 8/ C. Atkinson 7/ P. Tidemand 6/ J. Melicharek 4/ D. Kuipers 4/ N. Al-Attyiah 3/ L. Bertelli 2/ M. Gamba 2/ C. Breen 2/ J. Protasov 2/ J. Ketomaa 1/ K. Kruuda 1/ K. Al Qassimi 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
Volkswagen Motorsport 373 p/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 175/ M-Sport World Rally Team 164/ Hyundai Motorsport 157/ Volkswagen Motorsport II 127/ Jipocar Czech National Team 41/ RK M-Sport World Rally Team 25/  Hyundai Motorsport N 24