Ott Tänak si Hyundai Motorsport au incheiat Raliul Suediei pe locul al doilea

Ott Tänak si Hyundai Motorsport au incheiat Raliul Suediei pe locul al doilea

OTT TÄNAK SI HYUNDAI MOTORSPORT AU INCHEIAT RALIUL SUEDIEI PE LOCUL AL DOILEA• Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei cu toate cele trei echipaje in puncte;

• Ott Tänak a fost cel mai bine clasat pilot al echipei si a incheiat etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) pe locul secund;

• Thierry Neuville si Craig Breen s-au clasat pe locurile al saselea, respectiv al saptelea, acumuland puncte importante in clasamentul constructorilor.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, pe podium. Din cauza conditiilor meteo, a fost foarte cald pentru aceasta perioada, organizatorii etapei suedeze au pastrat in program doar noua probe speciale.

Aflat la cel de-al doilea raliu alaturi de echipa, echipajul estonian s-a clasat, dupa cele noua probe speciale desfasurate, pe locul secund in clasamentul general. Cu cel de-al patrulea timp in Power Stage, Ott Tänak a acumulat 20 de puncte si a urcat pe locul al saselea in clasamentul general al pilotilor.

„Sunt multumit pentru ca am obtinut primul podium pentru echipa, mai ales ca au fost conditii dificile. Am facut progrese si avem incredere in masina. A fost o etapa importanta pentru noi si sunt sigur ca vom obtine rezultate si mai bune in etapele urmatoare”, a declarat Ott Tänak. 

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, s-au clasat pe locul al saselea, Neuville reusind sa incheie Power Stage cu cel de-al doilea timp. Dupa aceasta etapa, Neuville este la egalitate de puncte, in fruntea clasamentului general al pilotilor, cu Elfyn Evans, castigatorul Raliului Suediei.

„Pe finalul raliului am avut un singur obiectiv - sa acumulam cat mai multe puncte in Power Stage. Chiar daca nu am avut cel mai bun timp, am reusit sa obtinem puncte importante si asta ne pastreaza in lupta pentru titlu. Ne vom pregati mai bine pentru etapa urmatoare”,a mentionat Thierry Neuville.

Craig Breen si Paul Nagle, copilotul sau, au incheiat cel de-al treilea raliu pe locul al saptelea si au reusit sa-si ajute colegii intr-o etapa extrem de dificila.

„A fost un weekend dificil. Ma bucur ca am revenit la volanul unei masini in WRC. Am incercat sa ajutam echipa cat mai mult si ma bucur ca am reusit asta”, a declarat Craig Brenn.

Dupa etapa din Suedia, echipa Hyundai Motorsport ocupa locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 63 de puncte. Podiumul obtinut de Ott Tänak a fost cel de-al doilea din 2020, dupa victoria din Raliul Monte-Carlo, si cel de-al sasela obtinut in etapa din Suedia.

Cea de-a treia etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA se va desfasura in Mexic, prima etapa pe macadam din sezonul 2020, in perioada 12 – 15 martie.

Rezultate Raliul Suediei 2020:

1.

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

1:11:43.1

2.

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+12.7

3.

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+20.2

4.

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+23.6

5.

E. Lappi

J. Ferm

Ford Fiesta WRC

+32.4

6.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+33.8

7.

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+1:00.9

8.

T. Suninen

J. Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+1:24.5

9.

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+1:59.6

10.

J. Huttunen

M. Lukka

Hyundai i20 WRC

+4:03.0

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1.

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

73 puncte

2.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

63 p

3.

M-Sport Ford World Rally Team

40 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1.

E. Evans

42 puncte

2.

T. Neuville

42 p

3.

S. Ogier

37 p

4.

K. Rovanperä

30 p

5.

E. Lappi

24 p

6.

O. Tänak

20 p

7.

T. Suninen

11 p

8.

S. Loeb

8 p

9.

T. Katsuta

8 p

10.

C. Breen

6 p