Echipa Hyundai Motorsport lupta pentru podium in Raliul Estoniei

Echipa Hyundai Motorsport lupta pentru podium in Raliul Estoniei

• Dupa prima zi din Raliul Estoniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport are doua echipaje in top cinci;

• Echipajul estonian - Ott Tänak/ Martin Järveoja - este pe pozitia a treia si se afla in lupta pentru un loc pe podium in cursa de casa;

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat ziua pe locul al cincilea. 

Ott Tänak si Martin Järveoja ocupa pozitia a treia, dupa prima zi din Raliul Estoniei, fiind cel mai bine clasat echipaj Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat pe locul al cincilea, iar Oliver Solberg si Elliott Edmondson se aflau in top zece cand au intampinat o problema. Cei doi au reusit sa ajunga insa in parcul de service si vor continua raliul.

Raliul Estoniei a debutat joi seara cu o super speciala in apropierea parcului de service din Tartu, iar vineri au fost programate alte opt probe speciale cu o lungime de peste 140 de kilometri, aceasta fiind cea mai lunga zi a raliului.

Ott Tänak si Martin Järveoja au avut un parcurs constant la volanul Hyundai i20 N Rally1 si se afla in lupta pentru un loc pe podium. 

A fost dificil, deoarece au fost multe zone cu noroi in care pur si simplu nu am avut aderenta. Incidentul de pe ultima proba nu a fost atat de dramatic, chiar daca nu am avut o vizibilitate foarte buna din cauza unei probleme la sistemul de dezaburire. Sper sa acumulam cat mai multe informatii despre comportamentul masinii. Suntem inca in lupta pentru un loc pe podium si vom depune efortul necesar pentru a-l obtine. Mi-ar placea sa fiu mai competitiv pe probele de acasa, dar inca nu este totul pierdut. Am observat deja ca aici se poate intampla absolut orice”, a declarat Ott Tänak

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut o abordare mai prudenta in prima parte a acestui raliu si dupa primele noua probe speciale se afla pe pozitia a cincea. 

Stiam ca va fi un raliu dificil, iar obiectivul meu era sa incerc sa imbunatatesc comportamentul masinii. Nu am avut 100% incredere ca pot ataca la maximum, dar pe unele probe chiar am avut un ritm foarte bun. Am facut unele schimbari in parcul de service si lucrurile s-au imbunatatit. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua zile este interesanta, asa ca vom vedea ce urmeaza”, a mentionat Thierry Neuville.

Oliver Solberg si Elliott Edmondson au avut probleme cu lipsa de aderenta inca de pe primele probe si au ajuns pana la urma in ultimul parc de service.

Am intampinat diverse probleme si am pierdut foarte mult timp. Nu este deloc usor sa pilotezi fara servodirectie pe aceste probe, dar suntem inca in cursa, asa ca trebuie sa ramanem pozitivi si sa ne concentram pe ceea ce urmeaza”, a adaugat Oliver Solberg.

Sambata sunt programate noua probe speciale, iar duminica ultimele sase. In total, pilotii mai au de parcurs peste 170 de kilometri in regim de proba speciala.

A fost o zi mixta pentru noi. Dimineata, in conditii de aderenta mai buna,Thierry si Ott au avut un parcurs bun, dar Oliver, pe de alta parte, a intampinat cateva probleme. Dupa-amiaza, in conditii meteo si de aderenta schimbatoare, ritmul nu a fost la fel de bun. Vom incerca sa rezolvam toate problemele si sa gasim cel mai bun set-up pentru a imbunatati comportamentul masinii pe aceste probe. Nu avem un buton magic care sa rezolve totul, dar, cu siguranta vom lupta pana la final”, a declarat Julien Moncet, directorul echipei

Clasament Raliul Estoniei 2022 (dupa prima zi):

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally11:16:19.7
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+11.7
3O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+44.3
4E. LappiJ. FermToyota GR Yaris Rally1+1:05.9
5T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+1:12.9
6A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1+2:08.1
7T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+2:10.9
8G. GreensmithJ. AnderssonFord Puma Rally1+2:29.4
9P. LoubetV. LandaisFord Puma Rally1+3:59.0