Ott Tänak si Hyundai Motorsport se afla pe locul secund, dupa prima zi din Raliul Suediei

Ott Tänak si Hyundai Motorsport se afla pe locul secund, dupa prima zi din Raliul Suediei

OTT TÄNAK SI HYUNDAI MOTORSPORT SE AFLA PE LOCUL SECUND, DUPA PRIMA ZI DIN RALIUL SUEDIEI• Hyundai Motorsport se afla pe locul secund, dupa prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

• Vineri au fost programate patru speciale dintre cele zece incluse anul acesta in etapa suedeza;

• Ott Tänak ocupa pozitia a doua, iar Thierry Neuville si Craig Breen ocupa locurile al saselea, respectiv al saptelea in clasamentul general.

Hyundai Motorsport a incheiat pe locul secund in prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA.

Probele de vineri, programate si in Norvegia, au fost partial acoperite cu zapada si gheata, acesta fiind si motivul pentru care anul acesta etapa suedeza are doar zece speciale.

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au revenit pe modelul Hyundai i20 WRC, dupa startul dificil de la Monte-Carlo. Echipajul estonian a reusit sa castige doua probe speciale si a incheiat ziua pe locul secund in clasamentul general provizoriu din Raliul Suediei.

„A fost o zi buna pentru noi. Conditiile au fost similare celor din recunoasteri, asa ca stiam la ce sa ne asteptam. Ne-am descurcat bine pe prima proba de macadam si acum urmeaza sa analizam tot ceea ce s-a intamplat, dar si cum putem fi mai rapizi pe probele urmatoare”, a declarat Ott Tänak.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, castigatorii din Raliul Monte-Carlo, se afla pe locul al saselea.

„Pe prima proba lucrurile au mers bine, dar stiam ca apoi vom pierde timp. Stratul de gheata a fost foarte subtire si echipajele din spatele nostru au avut o aderenta mai buna. Raliul este foarte scurt si nu stiu cat vom putea recupera, dar este clar ca nu renuntam la lupta”,a mentionat Thierry Neuville. 

Craig Breen si Paul Nagle, copilotul sau, au luat startul la cel de-al treilea raliu in culorile Hyundai Motorsport si se afla pe locul al saptelea, dupa prima zi din Raliul Suediei.

„A trecut ceva timp de cand n-am mai pilotat in WRC, asa ca ma simt excelent. Situatia pe probele din Raliul Suediei este diferita fata de cea din anii anteriori, dar incercam sa obtinem un rezultat cat mai bun. Mai sunt inca sase probe speciale si vom incerca sa ne imbunatatim pozitia pana la final”, a declarat Craig Breen.

Sambata, in ziua a doua, vor fi programate tot patru speciale, iar duminica, in ultima zi a raliului, sunt programate alte doua probe.

„Trebuie sa fim competitivi in orice situatie, sa ramanem concentrati si sa incercam sa ne crestem ritmul. Din pacate este un raliu foarte scurt, asa ca trebuie sa facem cat mai repede ceva”,a mentionat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Clasament Raliul Suediei 2020 (dupa prima zi):

1.

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

30:43,7

2.

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+8,5

3.

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+14,3

4.

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+17,8

5.

E. Lappi

J. Ferm

Ford Fiesta WRC

+20,9

6.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+23,6

7.

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+24,2

8.

T. Suninen

J. Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+31,4

9.

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+49,6