Parteneriatul Hyundai – Tate Modern ofera noi oportunitati artistilor

Parteneriatul Hyundai – Tate Modern ofera noi oportunitati artistilor

Colaborarea Hyundai – Tate Modern ofera noi oportunitati artistilor de a dezvolta lucrari, care vor fi expuse in impresionanta Sala Turbine, gazduita de prestigioasa galerie de arta din Marea Britanie.

Parteneriatul, dezvoltat pentru o perioada de 11 ani, care se va incheia in 2025, are ca obiectiv sprijinirea industriei artei. Pentru a marca noua colaborare, in noiembrie 2014, Hyundai Motor a sprijinit achizitionarea unor lucrari impresionante, semnate de catre artistul sud-coreean Nam June Paik (1932-2006). Cele noua creatii, care ilustreaza 40 de ani din cariera artistului, sunt expuse in cadrul Tate Modern.

„Empty Lot”, prima creatie prezentata in sala Turbine, a fost dezvoltata de Abraham Cruzvillegas. Artistul abordeaza in productia sa artistica medii si limbaje diferite, atentia sa fiind indreptata deopotriva spre societatea contemporana – oras, natura, etc., dar si asupra traseului individual - viata, sansa, schimbare si speranta.

Creatia este formata din doua platforme triunghiulare in trepte, vizitatorii avand posibilitatea de a rataci si explora zona, printre schelele de sprijin. In plus, pentru o privire de ansamblu, acestia au sansa de a admira opera de arta de pe podul salii Turbine. Platformele detin 240 de suporturi din lemn, umplute cu ingrasamant si 23 tone de pamant colectat din parcurile si gradinile Londrei.

Consider ca munca noastra merge dincolo de construirea masinilor, care nu mai sunt de mult doar simple mijloace de transport, ci reprezinta parte integranta a vietilor noastre”, a declarat Euisun Chung, Vicepresedintele Hyundai Motor.In colaborarea cu Tate Modern, dorim sa avem o interactiune semnificativa si sa cream momente de inspiratie pentru industria artei”.

Nascut in Mexico City, Abraham Cruzvillegas este recunoscut pentru operele sale, expuse in diferite muzee, precum Tate, MoMA din New York sau Haus der Kunst, Munich. Sculptura prezentata in sala Turbine din Londra este iluminata cu ajutorul unor stalpi special construiti de artist. In cele 240 de suporturi cu pamant, artistul nu a plantat nimic, insa flori, ciuperci sau alte verdeturi pot creste, ca urmare a semintelor sau bulbilor care s-ar putea gasi in solul adunat de Cruzvillegas. Artistul indeamna vizitatorii sa admire schimbarea creatiei de la o saptamana la alta. 

Pentru a contribui la integrarea artei contemporane in comunitate, Hyundai Motor a initiat, de asemenea, parteneriate cu Muzeul National de Arta Moderna si Contemporana din Coreea (MMCA), Muzeul de Arta din Los Angeles (LACMA) si Bloomberg. Hyundai Motor va continua sa sprijine comunitatile de arta de la nivel mondial, facand accesibile experientele artistice in toate zonele lumii.