Podium pentru Hyundai Motorsport, la ultima etapa din WRC 2021

Podium pentru Hyundai Motorsport, la ultima etapa din WRC 2021

• Dani Sordo si Cándido Carrera au incheiat Raliul Monza pe locul al treilea, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe cel de-al patrulea, iar Teemu Suninen si Mikko Markkula pe al saselea;

• Victoriile pe probele speciale din ultima etapa au evidentiat performantele modelului Hyundai i20 WRC, in cadrul ultimului raliu desfasurat inainte de introducerea modelelor hybrid in urmatorul an.

Hyundai Motorsport a incheiat ultima etapa din sezonul 2021 WRC cu o clasare pe podium, dupa ce Dani Sordo si Cándido Carrera si-au asigurat pozitia a treia in ultima zi din Raliul Monza.

Sunt foarte fericit pentru ca am incheiat pe podium in Raliul Monza, la finalul unei competitii spectaculoase. A fost o placere sa pilotez pentru ultima oara un model WRC, in cadrul unui raliu. Nu am riscat deloc pe specialele de duminica, pentru ca imi doream sa obtin un rezultat bun si am reusit. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru inca un sezon minunat si sper ca anul viitor, cu noile modele hybrid, sa obtinem rezultate si mai bune”, a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe - care s-au aflat in top trei pana la jumatatea raliului - au incheiat in forta si si-au asigurat cinci puncte suplimentare cu victoria din Power Stage, ultima proba din Raliul Monza. Anul acesta, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat doua raliuri in primul lor sezon impreuna.

Dupa greseala de sambata, am vrut doar sa ma bucur de ultimele probe cu modelul Hyundai i20 WRC. Sunt multumit pentru ca am incheiat raliul cu o victorie pe ultima proba speciala si trebuie sa recunosc ca am avut cateva sezoane incredibile cu aceasta masina, alaturi de echipa Hyundai Motorsport. Am colectionat multe momente frumoase si abia astept sa pornim intr-o noua aventura, in 2022, in era hybrid din WRC”, a mentionat Thierry Neuville.

La ultima etapa din 2021 au luat startul si Teemu Suninen & Mikko Markkula, echipajul finlandez fiind la prima participare in WRC pentru echipa Hyundai Motorsport. Cei doi au avut un parcurs constant si au incheiat etapa pe locul al saselea.

Am facut progrese de la o proba la alta si am acumulat experienta cu modelul Hyundai i20 WRC in conditii diferite. Este dificil sa urci intr-o masina pe care nu o cunosti si sa obtii rezultate bune, dar am profitat de oportunitate. Ma bucur pentru ca am ajuns fara probleme in ultimul parc de service si cred ca am avut un parcurs bun”, a mentionat si Teemu Suninen.

Rally Monza a fost ultima din sezonul 2021 si reprezinta finalul unei ere spectaculoase in WRC. Hyundai Motorsport a incheiat pe locul secund in clasamentul constructorilor si se pregateste pentru debutul noii ere hybrid in luna ianuarie, la Raliul Monte-Carlo.

Nu sunt prea multe de comunicat dupa aceasta etapa din punct de vedere al performantei. Sunt multumit pentru ca toate echipajele noastre au incheiat raliul si pentru ca am ne-am clasat pe podium. Obiectivul nostru pentru acest campionat a fost sa obtinem rezultate cat mai bune, dar, in acelasi timp, am invatat din greseli. Sper ca toate acestea ne ajute sa fim mai buni in 2022”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Rally Monza 2021:

1

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

2:39:08.6

2

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+7.3

3

D. Sordo

C. Carrera

Hyundai i20 WRC

+21.3

4

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+32.0

5

O. Solberg

E. Edmondson

Hyundai i20 WRC

+1:32.0

6

T. Suninen

M. Markkula

Hyundai i20 WRC

+2:22.6

7

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota Yaris WRC

+2:34.5

8

G. Greensmith

J. Andersson

Ford Fiesta WRC

+2:50.2

9

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+4:49.6

10

A. Crugnola

P. Ometto

Hyundai i20 N Rally2

+9:06.9

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

522 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

463 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

202 p

4

Hyundai 2C Competition

62 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1

S. Ogier

230 puncte

2

E. Evans

207 p

3

T. Neuville

176 p

4

K. Rovanperä

142 p

5

O. Tänak

128 p

6

D. Sordo

81 p

7

T. Katsuta

78 p

8

C. Breen

76 p

9

G. Greensmith

64 p

10

A. Fourmaux

42 p