Podium pentru Hyundai Motorsport si Dani Sordo in Raliul Spaniei

Podium pentru Hyundai Motorsport si Dani Sordo in Raliul Spaniei
  • Dupa o evolutie competitiva in Raliul Spaniei, Hyundai Motorsport si Dani Sordo au incheiat pe podium penultima etapa a sezonului
  • Hayden Paddon a finalizat raliul pe locul al saselea in clasamentul general, dupa o evolutie fara probleme pe ultimele sase speciale de duminica
  • Thierry Neuville s-a clasat pe pozitia a opta, dupa iesirea in decor de pe PS22 (Pratdip 2 - 19,30 km), cauzata de o defectiune a transmisiei

Echipa Hyundai Motorsport a demonstrat inca o data potentialul in Raliul Spaniei, fiind implicata permanent in lupta pentru un loc pe podium. Dupa un final dramatic in Power Stage, Dani Sordo a incheiat cursa pe pozitia a treia.

Toate cele trei echipaje au avut un ritm bun in penultima etapa a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), insa doar Dani Sordo a reusit sa urce pe podium, dupa abandonul francezului Sebastien Ogier, lider pana inainte de ultima speciala.

Dupa etapa din Spania, Hyundai Motorsport isi mentine pozitia a treia in clasamentul constructorilor si se pregateste pentru Raliul Marii Britanii, ultima etapa din calendarul competitional, care se va desfasura la jumatatea lunii noiembrie.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si Marc Marti, copilotul sau, au fost intr-o forma foarte buna in Raliul Spaniei si s-au luptat pentru podium pana pe ultima proba speciala.

„Sunt foarte multumit de rezultat, dar si de evolutia noastra in acest sfarsit de saptamana. Nu-mi place sa profit de problemele altui pilot, dar sa urc pe podium in fata propriilor suporteri este fantastic. Stiam ca va fi greu sa ajungem in top trei, dar si aici s-a vazut cat de imprevizibile sunt raliurile si ca totul se termina abia in parcul de service. Am acumulat puncte importante in clasament si vom sarbatori alaturi de echipa si de fanii nostri. Este un rezultat pozitiv care ne motiveaza pentru ultima etapa a sezonului, unde vom lupta pentru pozitia a doua din clasamentul constructorilor”,a declarat Sordo.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au reusit sa castige o proba speciala vineri, dupa care au pierdut timp din cauza unui incident tehnic. Dupa trecerea pe PS19 (Pratdip 1 – 19,30 km), au urcat pe locul al saptelea in clasamentul general, iar dupa abandonul lui Sebastien Ogier, in Power Stage, au incheiat raliul pe pozitia a sasea.

Sunt si eu multumit de modul in care a decurs acest raliu. Am mers bine pe macadam si am reusit sa ne imbunatatim permanent si pe asfalt. Ziua de duminica a fost una buna, sunt multumit de evolutia pe asfalt. Astept acum cu nerabdare etapa din Marea Britanie si sper sa ajut echipa sa obtina pozitia a doua in clasamentul constructorilor”,a mentionat Paddon.

Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, finalul din Spania nu a fost cel mai fericit. Echipajul belgian a pierdut timp pretios pe PS22, dupa o iesire in decor cauzata de o problema de transmisie. In final, Neuville a incheiat etapa din Spania pe pozitia a opta in clasamentul general.   

„Pe masura ce am dobandit incredere in masina, am ridicat constant ritmul si acest lucru s-a vazut in timpii de pe probe. Duminica dimineata am avut o problema, dar important este ca am incheiat totusi cu puncte. Mai este o etapa din acest sezon si voi incerca sa-mi consolidez increderea in masina si in mine, pentru a putea incepe un nou sezon intr-o forma cat mai buna”,a adaugat Neuville.

Dupa etapele din Suedia si Sardinia, este pentru a treia oara cand un pilot Hyundai Motorsport incheie pe podium, fiind cel mai bun rezultat din 2015 pentru Dani Sordo. Echipa se afla pe locul al treilea in clasamentul constructorilor si si-a propus sa recupereze diferenta de patru puncte in ultima etapa a sezonului.

„Putem sarbatori un podium dupa un final dramatic in acest raliu. Este un moment special pentru Dani care a evoluat si cu ajutorul caruia am acumulat puncte importante in clasament. Am demonstrat inca o data care este potentialul modelului Hyundai i20 WRC intr-un raliu mixt, pe asfalt si macadam, ceea ce este incurajator. Hayden a obtinut un rezultat bun, mai ales dupa incidentele de sambata, iar Thierry poate fi multumit ca a reusit sa incheie un raliu dificil. Am avut trei masini in top opt, dintre care una pe podium, iar echipa a facut o treaba foarte buna. Mai este o etapa si este foarte important sa obtinem locul secund la constructori. Ne vom lupta pana la final pentru acest obiectiv”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, Raliul Marii Britanii, se va desfasura in perioada 12 – 15 noiembrie 2015.

Raliul Spaniei 2015 - clasament final:
1. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) 3:21:04.8

2. J. M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +3.1

3. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +21.2

4. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:06.3

5. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:08.2

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:23.3

7. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:12.2

8. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8:01.9

9. P. Tidemand/ E. Axelsson (Škoda Fabia R5) +8:56.8

10. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:07.5 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA

S. Ogier 238 puncte/ J.M. Latvala 180/ A. Mikkelsen 154/ M. Østberg 110/ K. Meeke 94/ T. Neuville 90/ E. Evans 81/ D. Sordo 77H. Paddon 74/ O. Tanak 63/ M. Prokop 39/ K. Al Qassimi 9/ J. Hänninen 8/ Y. Protasov 8/ R. Kubica 8/ N. Al-Attyiah 7/ A. Al-Kuwari 6/ S. Loeb 6/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ E. Lappi 4/ B. Bouffier 4/ P. Tidemand 4/ J. Kopecky 3/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ S. Sarrazin 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1/ L. Bertelli 1/ S. Lefebvre 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA

Volkswagen Motorsport 387 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 206/ Hyundai Motorsport 202/ M-Sport World Rally Team 173/ Volkswagen Motorsport II 116/ Hyundai Motorsport N 67/ Jipocar Czech National Team 51/ FWRT SRL 9