Podium pentru Hyundai Motorsport si Ott Tanak in Raliul Estoniei

Podium pentru Hyundai Motorsport si Ott Tanak in Raliul Estoniei

• Hyundai Motorsport a obtinut cel de-al saptelea podium din sezonul 2022, in Campionatul Mondial de Raliuri, in etapa din Estonia;

• Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat raliul de casa pe pozitia a treia, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe s-au clasat pe locul al patrulea;

• Oliver Solberg si Elliott Edmondson au acumulat informatii importante la volanul Hyundai i20 N Rally1.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Estoniei, etapa a saptea din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri, cu doua echipaje in puncte. Ott Tänak si Martin Järveoja au avut un parcurs constant si s-au clasat pe locul al treilea, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe cel de-al patrulea in clasamentul general. 

Pentru Ott Tänak si Martin Järveoja acesta a fost cel de-al treila podium din acest sezon, dupa cel obtinut in Raliul Croatiei si victoria din Raliul Sardiniei. Echipajul estonian a castigat o proba speciala si a incheiat alte 15 probe in top trei. 

Pentru prima oara in cariera mea nu am fost competitiv in Estonia, asa ca este putin frustrant. Suntem intr-o situatie dificila si am facut tot ceea ce am putut, dar locul al treilea nu ma incanta. Trebuie sa analizam situatia si sa stabilim care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i facem pentru dezvoltarea acestui model. Le multumesc suporterilor estonieni care au venit in numar mare sa ne sustina si imi pare rau pentru ca nu am putut fi mai competitivi”, a declarat Ott Tänak.  

Pentru Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, obiectivul in aceasta etapa a fost de a incheia raliul fara probleme si de a acumula cat mai multe puncte. Echipajul belgian a incheiat etapa din Estonia pe locul al patrulea. 

A fost un weekend dificil si plin de provocari pentru noi. Nu m-am simtit confortabil la volan si pur si simplu nu am putut obtine mai mult. Locul al patrulea este chiar mai mult decat speram la inceput. Trebuie sa ramanem optimisti. Vom lupta in continuare si mai mult pentru a obtine rezultate”, a mentionat Thierry Neuville

Oliver Solberg si Elliott Edmondson au crescut ritmul de la o proba la alta si au acumulat informatii utile la volanul Hyundai i20 N Rally1.

A fost un raliu plin de provocari, atat pentru mine, cat si pentru mecanici. Echipa a facut tot ceea ce a putut pentru a ma ajuta si am incercat diferite setari pentru a creste ritmul. Cu siguranta nu este cel mai bun rezultat pentru noi, dar vom face progrese considerabile”, a declarat Oliver Solberg

Echipa a facut progrese importante in ceea ce priveste fiabilitatea. Cu punctele obtinute in Estonia, Hyundai Motorsport ramane pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 211 puncte, iar Thierry Neuville se claseaza pe cea de-a doua pozitie in clasamentul pilotilor cu 92 de puncte.

Obiectivul nostru a fost sa ajungem cu toate cele trei masini in parcul de service. In continuare ne asteapta multa munca, pentru ca trebuie sa mai dezvoltam unele componente fundamentale ale masinii. Pe de alta parte, nu am avut nicio problema tehnica, ceea ce este o realizare importanta”, a adaugat Julien Moncet, directorul echipei.

Urmatoarea provocare pentru echipajele Hyundai Motorsport va fi Raliul Finlandei, care se va desfasura in perioada 4 – 7 august.

Rezultate Raliul Estoniei 2022:

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally12:54:29.0
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+1:00.9
3O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+1:55.7
4T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+3:53.3
5T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+4:13.4
6E. LappiJ. FermToyota GR Yaris Rally1+4:49.1
7A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1+5:09.2
8A. MikkelsenT. EriksenŠkoda Fabia Evo+11:01.8
9T. SuninenM. MarkkulaHyundai i20 N Rally2+11:27.1
10E. LindholmR. HämäläinenŠkoda Fabia Evo+13:04.8

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a saptea:

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team298 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team211 p
3M-Sport Ford World Rally Team157 p
4Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG80 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a saptea:

1K. Rovanperä175 puncte
2T. Neuville92 p
3E. Evans79 p
4O. Tänak77 p
5T. Katsuta73 p
6C. Breen60 p
7S. Loeb35 p
8S. Ogier34 p
9D. Sordo34 p
10G. Greensmith28 p
11E. Lappi27 p
12A. Mikkelsen19 p
13P. Loubet18 p
14O. Solberg9 p