Podium pentru Ott Tänak si Hyundai Motorsport in Raliul Mexicului

Podium pentru Ott Tänak si Hyundai Motorsport in Raliul Mexicului

PODIUM PENTRU OTT TÄNAK SI HYUNDAI MOTORSPORT IN RALIUL MEXICULUI• Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a treia clasare pe podium in sezonul 2020 din Campionatul Mondial, in Raliul Mexicului;

• Ott Tänak a incheiat pentru a doua oara consecutiv pe locul secund;

• Thierry Neuville a acumulat puncte importante pentru echipa.

Hyundai Motorsport a urcat pentru a treia oara consecutiv pe podium in sezonul 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat Raliul Mexicului pe locul secund, competitia fiind oprita dupa ziua de sambata. Organizatorii raliului au decis sa scurteze etapa din cauza extinderii epidemiei de COVID-19 la nivel global.

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au avut un ritm foarte bun pe macadamul din Mexic. Echipajul estonian a castigat sase probe speciale, acesta fiind cel de-al doilea podium consecutiv cu Hyundai Motorsport.

„Sunt multumit ca am reusit sa urc din nou pe podium cu echipa Hyundai Motorsport. A fost un raliu solicitant, dar in final am ajuns pe podium”, a declarat Ott Tänak.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au fost nevoiti sa abandoneze vineri, din cauza unor probleme electrice, dar au revenit in competitie conform regulamentului Rally 2. In aceasta etapa, echipajul belgian a castigat opt probe speciale si a reusit sa acumuleze astfel puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor.

„A fost o etapa dificila pentru Hyundai Motorsport. Din pacate, am avut probleme tehnice in prima zi. Nu este usor sa depasim acest moment, dar am demonstrat ca avem potentialul sa luptam pentru victorie. Vom incerca sa evitam astfel de probleme in viitor si vom lupta in continuare pentru titlurile mondiale”, a mentionat Thierry Neuville. 

In Raliul Mexicului, echipajele Hyundai Motorsport au castigat in total 15 probe speciale. Ott Tänak a urcat pe locul al cincilea la general cu 38 de puncte, iar Thierry Neuville este pe locul al treilea cu 42 de puncte. In clasamentul constructorilor, Hyundai Motorsport ocupa pozitia a doua cu un total de 89 de puncte.

„Trebuie sa recunoastem ca a fost un raliu dificil din mai multe puncte de vedere. Trebuie sa analizam greselile facute si sa le evitam pe viitor. Sezonul este inca la inceput si putem recupera fara probleme”,a declarat Andrea Adamo, directorul echipei. 

Ca urmare a situatiei globale (epidemia de Coronavirus - COVID-19), Raliul Argentinei, programat in perioada 23 – 26 aprilie, va fi amanat. Conform calendarului, urmatoarea etapa este Raliul Portugaliei, intre 21 si 24 mai.

Rezultate Raliul Mexicului 2020:

1.

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

2:47:47,6

2.

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+27,8

3.

T. Suninen

J. Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+37,9

4.

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+1:13,4

5.

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+2:20,5

6.

P. Tidemand

P. Barth

Škoda Fabia R5

+10:29,3

7.

N. Gryazin

Y. Fedorov

Hyundai i20 R5

+12:27,0

8.

M. Bulacia

G. Bernacchini

Citroën C3 R5

+13:37,5

9.

G. Greensmith

E. Edmondson

Ford Fiesta WRC

+13:56,5

10.

O.C. Veiby

J. Andersson

Hyundai i20 R5

+15:32,2

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1.

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

110 puncte

2.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

89 p

3.

M-Sport Ford World Rally Team

65 p

Clasament general pilotii – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1.

S. Ogier

62 puncte

2.

E. Evans

54 p

3.

T. Neuville

42 p

4.

K. Rovanperä

40 p

5.

O. Tänak

38 p

6.

T. Suninen

26 p

7.

E. Lappi

24 p

8.

S.Loeb

8 p

9.

T. Katsuta

8 p