Progrese constante pentru echipa Hyundai Shell World Rally in prima zi din Raliul Frantei

Progrese constante pentru echipa Hyundai Shell World Rally in prima zi din Raliul Frantei
  • Echipa Hyundai Shell World Rally a avut o evolutie constanta in prima zi a Raliului Frantei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a incheiat prima zi pe locul al patrulea, Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC) pe opt, iar Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) pe 11
  • Cu trei modele Hyundai i20 WRC la start, echipa a trecut cu bine peste problemele din prima zi si este pregatita sa-si imbunatateasca ritmul pe urmatoarele probe speciale

Echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat prima zi a Raliului Frantei cu toate cele trei masini inscrise in competitie, pilotii reusind sa-si imbunatateasca permanent evolutiile la probele speciale.

In prima zi a etapei a 11-a a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC) au fost programate trei probe speciale: Col de la Charbonnière (11,11 km), Vosges-Pays d’Ormont (34,34 km) si Pays de Salm (9,59 km), care au fost parcurse fiecare de doua ori, plus super speciala din Strasbourg, cele trei echipaje facand progrese constante pe tot parcursul zilei.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a revenit in cadrul echipei Hyundai Shell World Rally dupa clasarea pe locul secund din Raliul Germaniei in luna august. Pilotul de origine spaniola a inceput intr-un ritm bun si la finalul zilei s-a clasat pe pozitia a patra in ierarhia generala.

Am avut un inceput bun si ma bucur ca sunt din nou la volanul modelului Hyundai i20 WRC. Nu m-am simtit confortabil pe prima speciala si am avut un moment mai dificil, dar apoi mi-am recapatat increderea si am reusit sa stabilesc timpi buni pe urmatoarele probe. Masina s-a comportat bine si am parcurs ultima bucla fara probleme”, a declarat Dani Sordo.   

Francezul Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC, copilot Xavier Panseri) evolueaza in fata propriilor suporteri in cea de-a doua cursa pentru Hyundai Shell WRT, dupa experienta din Germania. Bouffier a incheiat prima zi in top opt si este pregatit sa creasca ritmul pe specialele de sambata si duminica.

Ma bucur sa concurez acasa, ca pilot al echipei Hyundai Shell World Rally. Nu a fost o zi usoara, dar echipa a facut o treaba buna si astept cu nerabdare sa iau startul sambata pentru ca sunt convins ca pot sa-mi imbunatatesc pozitia”, a mentionat Bryan Bouffier.

Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul), prima zi din Raliul Frantei a fost dificila din cauza unor probleme la turbo. Belgianul a pierdut peste doua minute si jumatate si a retrogradat pe locul 21 la general. Echipa Hyundai Shell World Rally a rezolvat defectiunea in parcul de service, iar Neuville a urcat pe cea de-a doua bucla pana pe pozitia a 11-a in clasamentul general.

Am avut un inceput bun, tocmai ne obisnuisem cu masina, cand pe speciala a doua, cu cinci km inainte de final, au aparut problemele cu motorul, dar acestea au fost remediate in parcul de service. Mecanicii au facut o treaba excelenta si am reusit sa recuperam din timpul pierdut pe cea de-a doua bucla. Am incredere ca lucrurile vor merge mai bine de acum inainte”, a adaugat Neuville.   

Obiectivul echipei Hyundai Shell World Rally este sa incheie raliul cu toate cele trei Hyundai i20 WRC si sa acumuleze cat mai multe informatii intr-un mediu competitiv. In prima zi in Franta, echipa a adunat informatii utile despre comportamentul masinilor pe asfalt si cu siguranta imbunatatirile aduse se vor simti pe cele sapte probe speciale cu o lungime de 125,5 km.

Prima zi a unui raliu este si cea mai importanta pentru noi in sezonul de debut. Asa a fost si in Franta si ma bucur ca-i avem din nou in mijlocul nostru pe Dani si Bryan, alaturi de Thierry. Thierry a avut probleme, dar a revenit la un ritm mai bun. Dani a avut o zi buna si a incheiat ziua pe locul patru, iar Bryan a avut o evolutie constanta pe tot parcusul probelor de vineri. Vom utiliza informatiile acumulate pe primele probe si vom incerca sa imbunatatim performantele modelelor Hyundai i20 WRC.”, a mentionat si Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Frantei – clasament dupa ziua 1-a

1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 1:01:42.9

2. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +8.2

3. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +23.1

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +51.2

5. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:01.9

6. M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +1:02.9

7. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +1:04.7

8. B. Bouffier/ X. Panseri (Hyundai i20 WRC) +1:45.7

9. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +2:24.1

10. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:28.1

11. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:07.5