Progrese pentru Hyundai Motorsport in penultima zi a Raliului Finlandei

Progrese pentru Hyundai Motorsport in penultima zi a Raliului Finlandei
  • Hyundai Motorsport a continuat Raliul Finlandei cu doua masini Hyundai i20 WRC, dupa ce vineri Hayden Paddon a fost nevoit sa abandoneze
  • Thierry Neuville ocupa locul al patrulea in clasamentul general, dupa cele opt probe speciale parcurse sambata, iar Dani Sordo se afla in lupta pentru locul al cincilea

 

In etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipa Hyundai Motorsport a continuat sambata lupta pe specialele din Raliul Finlandei cu doua echipaje, dupa abandonul de vineri al pilotului neozeelandez Hayden Paddon.

 

Cu doua masini ramase in competitie, echipa Hyundai Motorsport a incercat sa-si consolideze pozitia in clasamentul general in penultima zi a Raliului Finlandei.

 

Pe bucla de dimineata, ambele echipaje au avut o evolutie buna si nivelul de incredere in autovehicul a crescut. Chiar daca timpii pe probe nu au fost atat de competitivi, cei doi piloti Hyundai Shell World Rally Team au incheiat prima bucla de sambata pe locurile al cincilea si al saselea la general.

 

Neuville a continuat in acelasi ritm, reusind sa urce pe locul al patrulea la general dupa cele opt speciale de sambata.

 

„Am incheiat pe locul al patrulea, iar obiectivul nostru este sa ne aparam aceasta pozitie pe ultimele doua speciale de duminica”,a declarat Neuville.

 

Dani Sordo a reusit sa-si intre in ritm pe specialele rapide din Finlanda. Insa pe prima proba din bucla de dupa amiaza (SS15 – Mökkiperä – 13.84 km), spaniolul a fortat prea mult si a iesit in decor. Din fericire, a reusit sa continue raliul, dar a pierdut peste cinci minute si sansa de a incheia ziua in top sase la general.

 

„Este important sa acumulam informatii despre comportamentul masinii in aceste conditii pentru a avea o baza de plecare mai buna in etapele viitoare”,a adaugat Sordo.

 

Echipa Hyundai Motorsport va analiza informatiile acumulate sambata si va incerca sa incheie raliul cu ambele masini si sa-si pastreze pozitia a patra cu Thierry Neuville in clasamentul general.

 

„A fost o zi plina de provocari, dar cel mai important este ca am facut progrese. Obiectivul nostru este sa incheiem raliul si sa acumulam cat mai multe puncte in clasamentul constructorilor”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Duminica este programata o singura proba speciala distincta (Myhinpää – 14,40 km) care va fi parcursa de doua ori, ultima oara avand si rol de Power Stage. Echipa Hyundai Motorsport are ca obiectiv principal acumularea a cat mai multe puncte in lupta pentru locul secund din clasamentul constructorilor.

 

Raliul Finlandei – rezultate dupa a doua zi 

  1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:20:20.6

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.2

3. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:28.0

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:26.5

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:19.1

6. J. Hänninen/ T. Tuominen (Ford Fiesta RS WRC) +4:21.0

7. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +5:41.2

8. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +6:32.6

9. P. Tidemand/ E. Axelsson (Škoda Fabia R5) +7:55.9

10. L. Bertelli/ L. Granai (Ford Fiesta RS WRC) +8:56.8

D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +9:22.5