Puncte importante pentru Hyundai Motorsport in Raliul Monte-Carlo

Puncte importante pentru Hyundai Motorsport in Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport a acumulat puncte importante in Raliul Monte-Carlo, dupa ce Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe, singurul echipaj care a incheiat prima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) 2022, a castigat o proba speciala si s-a clasat in final pe locul al saselea in ierarhia generala.

Dupa o serie de incidente in ultima zi a raliului, doar Thierry Neuville si Oliver Solberg au luat startul, echipajul Ott Tänak si Martin Järveoja fiind nevoit sa abandoneze sambata seara. In aceste conditii, obiectivul principal a fost ca ambele modele i20 N Rally1 sa ajunga inapoi in parcul de service, pe o pozitie cat mai buna.

Oliver Solberg si Elliott Edmondson au incheiat prima speciala a zilei cu al saptelea timp, dar pilotul norvegian a fost nevoit sa abandoneze din motive medicale.

Am inceput ziua optimist si speram sa parcurg cat mai multe probe pentru a acumula informatii care sa ma ajute in etapele viitoare. Voiam sa pilotez si sa ma bucur de masina. Mi-am dat seama insa, dupa speciala a 14-a, ca nu ma simt deloc bine la volan si ca nu pot continua raliul. A fost un weekend lung si dificil, dar sunt multumit de ritmul avut pe probele unde nu au aparut probleme. Multumesc intregii echipe pentru dedicare si sunt sigur ca vom obtine rezultate mai bune pe viitor”, a declarat Oliver Solberg.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat duminica o proba speciala si cu evolutia din Power Stage si-au asigurat inca trei puncte suplimentare in clasamentele generale.

Am avut un weekend foarte dificil. Intreaga echipa a muncit foarte mult pentru a pregati acest sezon si imi pare rau pentru ca nu am putut face mai mult aici. Este clar ca nu vom renunta si acum avem informatii importante care ne vor ajuta sa fim mai puternici la etapele urmatoare”, a mentionat Thierry Neuville.

Dupa Raliul Monte-Carlo, Thieryy Neuville se afla pe locul al cincilea in clasamentul general al pilotilor, iar echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team se afla pe locul al treilea in clasamentul constructorilor.

Sunt dezamagit pentru ca munca echipei nu a dat rezultatele pe care le asteptam si le doream. A fost un raliu dificil pentru noi, dar sunt sigur ca avem forta necesara sa imbunatatim lucrurile. Suntem aici sa castigam si acum am fost departe de obiectivul nostru. Am reusit sa testam toate sistemele noului model i20 N Rally1 si, atunci cand nu am avut probleme, am demonstrat ca suntem competitivi. Trebuie doar sa rezolvam aceste probleme cat mai rapid posibil”, a adaugat si Julien Moncet, directorul echipei.

Urmatoarea provocare pentru echipa Hyundai Motorsport va fi Raliul Suediei, etapa pe zapada fiind programata in perioada 24 – 27 februarie.

Rezultate Raliul Monte-Carlo 2022:

1

S. Loeb

I. Galmiche

Ford Puma Rally1

3:00:32.8

2

S. Ogier

B. Veillas

Toyota GR Yaris Rally1

+10.5

3

C. Breen

P. Nagle

Ford Puma Rally1

+1:39.8

4

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1

+2:16.2

5

G. Greensmith

J. Andersson

Ford Puma Rally1

+6:33.4

6

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 N Rally1

+7:42.6

7

A. Mikkelsen

T. Eriksen

Škoda Fabia Evo

+11:33.8

8

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota GR Yaris Rally1

+12:24.7

9

E. Cais

P. Tesínský

Ford Fiesta Mk II

+12:29.2

10

N. Gryazin

K. Aleksandrov

Škoda Fabia Evo

+13:41.3

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa Raliul Monte-Carlo 2022:

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

40 puncte

2

M-Sport Ford World Rally Team

39 p

3

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

13 p

4

Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG

8 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa Raliul Monte-Carlo 2022:

1

S. Loeb

27 puncte

2

S. Ogier

19 p

3

K. Rovanperä

17 p

4

C. Breen

15 p

5

T. Neuville

11 p

6

G. Greensmith

10 p

7

A. Mikkelsen

6 p

8

T. Katsuta

4 p

9

E. Evans

4 p

10

E. Cais

2 p

11

M. Gryazin

1 p