Puncte importante pentru Hyundai Motorsport in Raliul Safari Kenya

Puncte importante pentru Hyundai Motorsport in Raliul Safari Kenya

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari Kenya, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu doua echipaje in puncte - Thierry Neuville - pozitia a cincea, Oliver Solberg – a zecea. 

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost implicati in lupta pentru un loc pe podium pana pe ultima speciala de sambata, cand au fost nevoiti sa abandoneze. Echipajul belgian a revenit in sistem super rally si a reusit sa incheie raliul pe pozitia a cincea la general si sa castige ultime proba, Power Stage, ceea ce le aduce inca 5 puncte suplimentare in clasamentul general. 

Locul al cincilea - dupa toate problemele pe care le-am intampinat - poate fi considerat un rezultat satisfacator. A fost un raliu extrem de dificil, iar obiectivul nostru a fost de a castiga cat mai multe puncte in Power Stage. Imi pare rau, pentru ca intreaga echipa munceste foarte mult, dar nu primeste recompensa pe care o merita”, a declarat Thierry Neuville

Desi ultima zi a raliului pe pozitia a sasea in clasamentul general, Oliver Solberg si Elliott Edmondson au fost nevoiti sa se opreasca pe prima proba de duminica pentru a schimba filtrul de aer. Cei doi au avut aceeasi problema si la cea de-a doua trecere pe aceeasi proba, iar in final au incheiat pe locul al 10-lea. 

Daca este sa privim aspectele pozitive, am avut un raliu mai bun decat cel de anul trecut, atunci cand am abandonat. Le multumesc mecanicilor, pentru ca fara ei nu reuseam sa ajung la sosire. Mai avem multe lucruri de rezolvat, dar sunt sigur ca vom fi mai rapizi in etapele urmatoare”, a mentionat Oliver Solberg

Si Ott Tänak si Martin Järveoja au fost implicati in lupta pentru un loc pe podium, dar in final echipajul estonian a fost nevoit sa abandoneze, dupa ce sambata s-au oprit din cauza unei probleme la transmisie. 

Anul acesta am avut parte de conditii foarte solicitante in aceasta etapa, dar, sincer, mi-a placut mult. Nu am riscat nimic, iar prima zi a decurs bine pentru noi. Trebuie sa invatam ceea ce este de invatat din aceasta experienta si sa mergem mai departe. Sper sa fie mult mai bine pentru noi in Estonia”, a adaugat Ott Tänak.

Dupa sase etape din Campionatul Mondial de Raliuri, Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul general al constructorilor, cu un total de 184 de puncte. 

Am intampinat multe dificultati aici, dar deja am inceput sa lucram la solutii. Am incheiat cu doua masini in top 10, iar, in plus, Thierry a acumulat maximum de puncte in Power Stage. Vom analiza tot ceea ce s-a intamplat si vom reveni mai puternici la urmatorul raliu”, a declarat Julien Moncet, directorul echipei

Etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri se va desfasura in perioada 14 – 17 iulie, pe probele de macadam din Raliul Estoniei.

Rezultate Raliul Safari Kenya 2022:

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally13:40:24.9
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+52.8
3T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+1:42.7
4S. OgierB. VeillasToyota GR Yaris Rally1+2:10.3
5T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+10:40.9
6C. BreenP. NagleFord Puma Rally1+23:27.9
7J. SerderidisF. MiclotteFord Puma Rally1+30:16.5
8S. LoebI. GalmicheFord Puma Rally1+32:12.6
9K. KajetanowiczM. SzczepaniakŠkoda Fabia Evo+35:37.6
10O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 N Rally1+37:36.6

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a cincea:

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team246 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team184 p
3M-Sport Ford World Rally Team144 p
4Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG68 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a cincea:

1K. Rovanperä145 puncte
2T. Neuville80 p
3O. Tänak62 p
4T. Katsuta62 p
5C. Breen60 p
6E. Evans57 p
7S. Loeb35 p
8S. Ogier34 p
9D. Sordo34 p
10G. Greensmith28 p
11P. Loubet18 p
12E. Lappi17 p
13A. Mikkelsen12 p
14O. Solberg9 p