Start fara probleme pentru Hyundai Shell World Rally la Raliul Poloniei

Start fara probleme pentru Hyundai Shell World Rally la Raliul Poloniei

· Echipa Hyundai Shell World Rally a avut un start bun in Polonia, la cea de-a saptea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

·Toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise in raliu au trecut de primele trei probe speciale fara probleme, Juho Hänninen (#8 Hyundai i20 WRC) reusind sa castige PS2.

·Dupa prima zi a raliului, Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) se afla in primii sapte pozitionati ai clasamentului general.

Echipa Hyundai Shell World Rally a finalizat fara nicio problema prima zi din Raliul Poloniei cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise, iar pilotii se afla in primii sapte pozitionati ai clasamentului general.

Ziua de joi a fost mai aglomerata decat de obicei, in Polonia fiind programate in total trei probe speciale – speciala Milki, foarte rapida, de 14,54 km, Kruklanki de 17,24 km si super speciala de pe Mikolajki Arena – cu o lungime totala de 34,28 km.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a fost primul pilot Hyundai Shell WRT care a luat startul in Polonia, avand o abordare prudenta pe specialele dificile din Raliul Poloniei. In final, Neuville a incheiat ziua pe locul 6 in clasamentul general.

„La inceputul primei probe nu m-am simtit foarte confortabil, dar apoi lucrurile au mers mai bine pe PS2 si acest lucru s-a vazut in timpul final. Nu am exploatat inca masina la 100% din capacitate, dar este un debut rezonabil intr-un raliu foarte solicitant. Vineri va fi o zi lunga, dar si foarte interesanta, cu probe speciale in Polonia si Lituania”, a declarat Neuville.

Juho Hänninen (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Tomi Tuominen) este la a doua etapa consecutiva pentru echipa Hyundai Shell World Rally, dupa Raliul Sardiniei, iar finlandezul spera sa obtina un rezultat mult mai bun aici, in Polonia. Startul a fost excelent, cu cel mai bun timp pe speciala a doua si locul patru la general inaintea zilei de vineri.

„Masina este fantastica si mi-am intrat foarte repede in ritm. Faptul ca am castigat inca o proba este extraordinar, dar obiectivul nostru este sa parcurgem cat mai multi kilometri si sa acumulam informatii pentru echipa. Ma bucur ca avem o sustinere atat de mare aici, in Polonia, si sunt sigur ca si la probele din Lituania va fi la fel”, a adaugat Hänninen.

Neozeelandezii Hayden Paddon si John Kennard (#20 Hyundai i20 WRC) se afla la cea de-a doua cursa pentru echipa Hyundai Shell World Rally si sunt foarte optimisti dupa debutul bun din Raliul Sardiniei. Cei doi nu au avut nicio problema in prima zi din Raliul Poloniei, iar dupa primele trei probe speciale se afla pe locul sapte in clasamentul general.

Am invatat multe in Sardinia si incercam sa le aplicam aici, pentru a reduce din diferenta fata de Thierry si Juho. Cred ca am si reusit acest lucru tinand cont de timpii obtinuti pe primele trei probe. Masina s-a comportat bine, iar inceputul nu a fost rau deloc. Ne vom consulta cu inginerii pentru abordarea probelor de vineri, zi care include un parc de service indepartat si patru probe in Lituania, ceea ce va fi cu siguranta o provocare placuta pentru noi”, a declarat Paddon.

Toti cei trei piloti – Thierry, Juho si Hayden – au avut abordari si mentalitati corecte. Unele dintre probe sunt foarte rapide si extrem de dificile si avem nevoie de o strategie pe masura. Cele trei modele Hyundai i20 WRC au evoluat conform asteptarilor si nu au intampinat nicio problema. Este excelent ca Juho a reusit sa castige PS2, dar cel mai important este ca toate cele trei masini au trecut de prima zi si putem sa adunam in continuare informatii utile de pe urmatoarele probe speciale”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Poloniei - clasament general dupa prima ziua

S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 17:49.2

A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +2.8

K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +7.0

J. Hänninen/ T. Tuominen (Hyundai i20 WRC) +7.8

M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +8.9

T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +21.1

H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +23.2

J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +23.5

M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +29.4

M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +31.0