Thierry Neuville aduce Hyundai i20 WRC pe podium, la Raliul Mexicului

Thierry Neuville aduce Hyundai i20 WRC pe podium, la Raliul Mexicului

• In aceasta etapa, Thierry Neuville a pilotat modelul Hyundai i20 WRC cu numarul 7
• Raliul Mexicului reprezinta atat prima competitie pe macadam pentru modelul i20 WRC, cat si primul eveniment intercontinental pentru echipa

Dupa o competitie stransa, Thierry Neuville a obtinut un loc bine meritat pe podium, in cadrul Raliului Mexicului, cu modelul Hyundai i20 WRC. Desi, in momentul culminant al raliului, din cauza unei fisuri aparute la sistemul de racire, motorul i20 WRC a inceput sa se supraincalzeasca, pilotul a apelat la o sticla de bere Corona, traditionala bautura mexicana, primita la finalul probei speciale. Belgianul si copilotul sau, Nicolas Gilsoul, au turnat berea in radiator pentru a raci motorul.

„Am condus aproximativ 3 - 4 kilometri din drum, cand am observat ca temperatura motorului era foarte mare, si atunci mi-am dat seama ca avem o problema (...)”, a declarat Thierry Neuville pentru wrc.com.

De la finalul probei speciale si pana la parcul de service, echipajele au avut de parcurs o distanta de aproximativ 33 km.

„Am reusit sa remediem problema destul de repede. Pentru a reincarca sistemul, am facut uz de tot ceea ce am avut in masina. Din fericire, aveam si niste bere de la sfarsitul etapei speciale si am folosit-o”, a adaugat Neuville.

Urmatoarea lor oprire a fost la momentul ceremoniei, pentru a le fi inmanat primul premiu castigat de Hyundai, la doar a treia etapa a raliului.

Raliul din Mexic, desfasurat in perioada 6-9 martie 2014, reprezinta atat primul eveniment intercontinental al echipei Hyundai Shell World Rally, cat si prima etapa pe macadam pentru Hyundai i20 WRC.