Thierry Neuville - Hyundai Motorsport - a castigat Raliul Ypres

Thierry Neuville - Hyundai Motorsport - a castigat Raliul Ypres

Hyundai Motorsport a inregistrat prima dubla din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au obtinut o victorie in Raliul Ypres, etapa lor de casa, iar Craig Breen si Paul Nagle s-au clasat pe locul secund. Ott Tänak si Martin Järveoja, aflati la prima participare in etapa din Ypres, au incheiat pe locul al saselea in clasamentul general.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut un parcurs bun si au obtinut primul podium impreuna, in timp ce pentru Neuville este a 14-a victorie alaturi de Hyundai Motorsport. In final, echipajul belgian s-a impus cu un avans de 30,7 secunde fata de colegii de echipa. In clasamentul general, Neuville are acum 124 de puncte si se afla la egalitate cu pilotul clasat pe locul secund.

Ma bucur pentru ca am obtinut prima victorie alaturi de Martijn, mai ales ca asteptam un succes. Era un raliu foarte important, nu doar pentru ca suntem acasa, ci si pentru ca echipa are nevoie de cat mai multe puncte. A fost un final de saptamana fantastic si este momentul sa savuram acest rezultat”, a declarat Thierry Neuville.

Craig Breen si Paul Nagle au obtinut in Belgia cel de-al doilea podium din acest sezon WRC si au acumulat puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor.

Locul secund obtinut inseamna enorm pentru mine. Am avut doua raliuri la rand si mi-a fost mult mai usor sa-mi pastrez ritmul. Rezultatul a fost cel de-al doilea podium consecutiv din 2021. Acum sunt si mai increzator in viitor. A fost o placere sa pilotez masina pe aceste probe. Multumesc intregii echipe pentru contributia uriasa la acest rezultat”, a mentionat Craig Breen.

Chiar daca nu au mai concurat niciodata in aceasta etapa, Ott Tänak si Martin Järveoja au fost in top trei dupa prima zi. Desi au intampinat probleme pe speciala a noua, raliul a fost incheiat in forta, cu trei victorii obtinute pe proba speciala duminica, inclusiv in Power Stage, unde a castigat cele cinci puncte suplimentare.

A fost o etapa cu multe provocari, care isi merita locul in calendarul mondial. Nimeni nu a reusit sa tina ritmul cu Thierry si Martijn si ii felicit pentru rezultat. Important pentru noi a fost sa castigam experienta si, chiar daca nu am obtinut rezultatul dorit, a fost un raliu bun pentru echipa”, a mentionat Ott Tänak.

Dupa etapa din Belgia, Hyundai Motorsport ocupa pozitia a doua in clasamentul constructorilor, cu un total de 307 puncte.

Presiune a fost imensa in ultimele luni, pentru ca rezultatele nu au fost intotdeauna cele asteptate. Aici totul a fost perfect, echipa a reactionat foarte bine in conditii de stres. Sunt mandru de ceea ce am realizat impreuna. A fost o atmosfera senzationala, intreaga echipa merita felicitari”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din WRC se va desfasura la jumatatea lunii septembrie pe specialele de macadam din Raliul Acropolelor, o etapa care revine dupa o pauza de opt ani in WRC.

Rezultate Ypres Rally Belgia 2021:

1

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

2:30:24.2

2

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+30.7

3

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+43.1

4

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+49.6

5

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+55.8

6

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+3.46.5

7

Y. Rossel

A. Coria

Citroën C3 R5

+12:14.9

8

P. Cracco

J. Vermeulen

Škoda Fabia Evo Rally2

+13:05.9

9

F. Kreim

F. Christian

Volkwagen Polo GTI

+13:13.8

10

V. Verschueren

F. Cuvelier

Volkwagen Polo GTI

+13:31.1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a opta):

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

348 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

307 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

135 p

4

Hyundai 2C Competition

36 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a opta):

1

S. Ogier

162 puncte

2

E. Evans

124 p

3

T. Neuville

124 p

4

K. Rovanperä

99 p

5

O. Tänak

87 p

6

T. Katsuta

66 p

7

C. Breen

60 p

8

G. Greensmith

34 p

9

D. Sordo

31 p

10

A. Fourmaux

30 p