Thierry Neuville s-a clasat pe locul secund in Turul Corsicii

Thierry Neuville s-a clasat pe locul secund in Turul Corsicii
  • Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au incheiat Turul Corsicii pe locul secund in clasamentul general
  • Hayden Paddon ocupa pozitia a sasea, iar Dani Sordo se afla pe cea de-a saptea
  • Echipa s-a clasat pe podium in cadrul a sapte din cele zece raliuri desfasurate pana in prezent

Hyundai Motorsport si-a atins obiectivul stabilit pentru Turul Corsicii, dupa ce Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat etapa a zecea a sezonului pe locul secund in clasamentul general.

Echipajul belgian a avut o evolutie buna pe toate cele zece probe speciale, obtinand al patrulea podium din sezonul 2016 si al optulea pentru Hyundai Motorsport.

Duminica au fost programate doua probe, una dintre acestea, Antisanti - Poggio di Nozza, fiind cea mai lunga a raliului. Ultima speciala, intre Porto-Vecchio si Palombaggia, a avut si rol de Power Stage.

Toate cele trei echipaje au incheiat cu rezultate bune. Hayden Paddon si John Kennard s-au clasat pe pozitia a sasea, iar Dani Sordo si Marc Martí pe locul al saptelea. Astfel, Hyundai Motorsport a acumulat 227 de puncte in clasamentul constructorilor din WRC, consolidandu-si pozitia secunda in clasament.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC), pilotul echipei Hyundai Shell World Rally, a reusit sa mareasca avansul in clasament dupa probele de duminica, urcand pe pozitia a treia la general, cu un total de 112 puncte.

„Am demonstrat din nou ca suntem foarte competitivi. Nu am facut nicio greseala pe aceste probe dificile. Sunt foarte multumit de timpii obtinuti pe probe si ma bucur ca am incheiat pe podium. Am imbunatatit masina permanent pe parcursul acestui sfarsit de saptamana si sper sa avem acelasi rezultat si in Spania”,a declarat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si-a intrat in ritm pe ultimele probe ale raliului si a incheiat cea mai lunga speciala cu al doilea timp. In final, pilotul echipei Hyundai Mobis World s-a clasat pe locul al saselea la general.

„Am avut o evolutie mai buna in ultima zi si pornim cu mai multa incredere in etapa din Spania. Sunt multumit de progresele facute si sunt incantat de rezultatul obtinut de intreaga echipa”,a mentionat Paddon.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a obtinut timpi buni pe probe si a reusit sa revina pana pe locul al saptelea.

„Urmeaza etapa mea de casa, in Spania, si vom concura acolo pentru un loc in top trei”,a adaugat Dani Sordo.

Pentru Hyundai Motorsport acesta a reprezentat al patrulea podium consecutiv dupa Sardinia, Polonia si Germania.

„Este fantastic ca am obtinut un podium intr-un raliu atat de dificil. Thierry a avut un sfarsit de saptamana foarte bun si sper sa continuam in acelasi mod si in etapele ramase in campionat. Suntem pregatiti pentru Spania si ne dorim sa sarbatorim si acolo cu cel putin un echipaj pe podium”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea proba din calendar, Raliul Spaniei, este programata in perioada 13 – 16 octombrie. La etapa a 11-a din WRC, Hyundai Motorsport va concura cu patru modele din noua generatie i20 WRC, Kevin Abbring si Seb Marshall revenind alaturi de echipa, dupa ce in Corsica au pilotat noul model i20 R5.

Rezultate Turul Corsicii 2016

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 4:07:17.0

2. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +46.4

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:10.0

4. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:35.6

5. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:18.6

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:36.1

7. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:06.9

8. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +4:53.9

9. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +5:37.7

10. E. Evans/ C. Parry (Ford Fiesta R5) +6:26.6 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 195 puncte/ A. Mikkelsen 127/ T. Neuville 112H. Paddon 102/ J. M. Latvala 101/ D. Sordo 92/ M. Østberg 80/ K. Meeke 54/ O. Tanak 53/ C. Breen 35/ E. Camilli  27/ H. Solberg 14/ S. Lefebvre 12/ E. Lappi 12/ M. Prokop 12/ T. Suninen 8/ M. Ligato 6/ E. Evans 6/ P. Tidemand 6/ L. Bertelli 4/ K. Abbring 4/ J. Kopecky 3/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 2/ V. Gorban 1/ K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 293 puncte/ Hyundai Motorsport 227/ Volkswagen Motorsport II 136/ M-Sport World Rally Team 132/ Hyundai Motorsport N 106/ DMACK World Rally Team 66/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 4