Thierry Neuville se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Germaniei

Thierry Neuville se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Germaniei
  • Thierry Neuville a incheiat prima zi din Raliul Germaniei, etapa a zecea din Campionatul Mondial FIA (WRC), pe pozitia a treia
  • Hayden Paddon se afla pe locul al noualea, iar Dani Sordo a fost nevoit sa abandoneze din postura de lider, dupa o iesire in decor

Echipa Hyundai Motorsport se afla pe podium, dupa prima zi din Raliul Germaniei, etapa a zecea din Campionatul Mondial FIA (WRC). Dupa super speciala de joi seara, vineri au fost programate alte sapte probe cu lungime totala de 108,51 km.

Thierry Neuville, liderul clasamentului general, a fost primul la start pe specialele de vineri si a incheiat ziua pe pozitia a treia. Hayden Paddon si Dani Sordo s-au clasat pe locul al noualea, iar Sordo a iesit in decor pe PS4, fiind nevoit sa abandoneze. Spaniolul va reveni in raliu conform regulamentului Rally 2.

„A fost o zi dificila inca de la inceput. Alegerea pneurilor a fost decisiva in ceea ce priveste performanta. Suntem inca in lupta pentru victorie si sper sa avem o evolutie mai buna pe urmatoarele speciale”,a declarat Thierry Neuville.

Hayden Paddon si Seb Marshall nu au reusit sa intre in ritm pe primele probe din Raliul Germaniei.

„Conditiile pe probe au fost mai dure decat ne asteptam. Obiectivul nostru este de a incheia raliul pe o pozitie cat mai avantajoasa”,a mentionat Paddon.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au inceput etapa din Germania cu rezultate bune si dupa victoria de pe PS2 au preluat conducerea cursei. Din pacate, echipajul spaniol a fost nevoit sa abandoneze in urma unei iesiri in decor pe speciala a patra. Sordo va reveni in raliu conform regulamentului Rally 2.

„Speram sa demonstram potentialul pe asfaltul din Germania. Totul a inceput foarte bine, insa am facut un compromis in ceea ce priveste alegerea pneurilor. In final nu a fost cea mai buna solutie, iar acest lucru a dus la incidentul de pe PS4. Din fericire, mecanicii au reusit sa repare masina si sambata vom continua raliul”,a adaugat Sordo.

Sediul Hyundai Motorsport se afla la Alzenau, in apropiere de orasul Frankfurt, Raliul Germaniei fiind considerat cursa de casa a echipei. Dupa dubla din 2014 si podiumul de anul trecut, echipa spera sa obtina cat mai multe puncte in cadrul acestei competitii pentru a-si atinge obiectivele la finalul sezonului 2017.

„A fost o zi dificila, influentata de vreme si de probele speciale. Am incheiat ziua cu Thierry pe podium si suntem optimisti. Acum, obiectivul este de a acumula cat mai multe puncte”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei. 

CLASAMENT RALIUL GERMANIEI (DUPA PRIMA ZI)

1. O. Tänak/ M. Järveoja - Ford Fiesta WRC                          1:07:23.0

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger - Citroën C3 WRC                       +5.7

3. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC        +28.2

4. S. Ogier/ J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC                            +30.6

5. E. Evans/ D. Barritt - Ford Fiesta WRC                             +52.1

6. J. Hänninen/ K. Lindström - Toyota Yaris WRC                +1:14.7

7. C. Breen/ S. Martin - Citroën C3 WRC                              +1:24.5

8. J.M. Latvala/ M. Anttila - Toyota Yaris WRC                   +1:54.7

9. H. Paddon/ S. Marshall - Hyundai i20 Coupe WRC    +2:29.5