Thierry Neuville se afla pe primul loc, inaintea ultimei zile din Raliul Sardiniei

Thierry Neuville se afla pe primul loc, inaintea ultimei zile din Raliul Sardiniei
  • Thierry Neuville ocupa prima pozitie, cu un avans de 16,1 secunde
  • Dani Sordo a avut o evolutie buna si a urcat in top patru la general, iar Kevin Abbring a castigat prima proba speciala in WRC

Hyundai Motorsport se afla pe primul loc in penultima zi din Raliul Sardiniei, etapa a sasea a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville detine un avans de 16,1 secunde, dupa cele sase probe speciale de sambata.

Neuville a inregistrat un avans de doar trei secunde dupa bucla de dimineata, iar prin obtinerea celor doua victorii pe probele speciale de dupa amiaza a reusit sa castige un avans de peste 16 secunde. Dani Sardo a urcat pe locul al patrulea la general.

Kevin Abbring a reusit sa castige prima proba din WRC, pe PS10, incheind PS13 pe locul secund. Pilotul a obtinut o dubla pentru Hyundai Motorsport in acest raliu.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, (#20 Noua generatie i20 WRC) si-au consolidat pozitia de lideri. Doar patru probe il mai desparte pe Neuville de cea de-a doua sa victorie pentru Hyundai Motorsport.

„Noua generatie i20 WRC s-a comportat excelent pe aceste probe si am reusit sa ne marim avansul la 16,1 secunde. Am avut un ritm mai lent pe prima bucla, dar apoi am revenit si am fortat mai mult. Abia astept sa luam startul in ultima zi”, a declarat Neuville.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, (#4 Noua generatie i20 WRC) au incheiat ziua fara nicio problema. Echipajul spaniol a urcat doua locuri, ocupand pozitia a patra, dupa o zi cu sase probe speciale.

„Ne-am concentrat sa nu facem nicio greseala. Pe PS14 (Coiluna-Loelle 2) a plouat si a fost foarte alunecos, iar pe ultima speciala am avut probleme cu acceleratia. Ne aflam pe locul al patrulea, iar cel mai important lucru este sa acumulam cat mai multe puncte pentru echipa”,a mentionat Sordo. 

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, au incercat sa recupereze cat mai multe pozitii, dupa problemele de vineri, si au reusit sa castige, in premiera, o proba in WRC.

„Este o senzatie fantastica sa castigi o proba speciala in WRC. Am acumulat multe informatii in cadrul acestei etape si cu siguranta voi tine minte aceasta zi toata viata”,a adaugat Abbring.

Hyundai Motorsport a obtinut 8 victorii din cele 15 probe speciale desfasurate pana acum in Raliul Sardiniei. Cu doua masini in top patru obiectivul echipei este castigarea acestei etape.

„Thierry si Nicolas au avut o zi excelenta. Sunt aproape de o victorie, insa lupta decisiva se va disputa duminica si trebuie sa ramana concentrati pana la final. Dani este si el aproape de o clasare in top patru, iar Kevin si Seb au castigat prima proba. Obiectivul este sa incheiem pe podium si sper ca Thierry sa-si pastreze pozitia pana la final”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate doua probe speciale distincte, Cala Flumini si Sassari-Argentiera, care vor fi parcurse de doua ori. Ultima trecere pe Sassari-Argentiera are si rol de Power Stage.

Rezultate Raliul Sardiniei – dupa a doua zi

1. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:07:35.2

2. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +16.1

3. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:15.0

4. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:19.2

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:50.6

6. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +5:32.4

7. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:38.5

8. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +11:14.0

9. K. Kruuda/ M. Jarveoja (Ford Fiesta R5) +11:35.3

10. M Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +12:33.1