Thierry Neuville si Hyundai Motorsport sunt lideri dupa prima zi din Raliul Croatiei

Thierry Neuville si Hyundai Motorsport sunt lideri dupa prima zi din Raliul Croatiei

• Hyundai Motorsport are cele trei echipaje in top cinci in Raliul Croatiei;

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat trei probe speciale vineri si ocupa prima pozitie;

• Ott Tänak si Martin Järveoja se afla pe locul al patrulea in clasamentul general, iar Craig Breen si Paul Nagle pe cel de-al cincilea.

Dupa prima zi din Raliul Croatiei, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Thierry Neuville si Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie, dupa o lupta extrem de disputata pentru locurile din puncte.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe se afla pe primul loc, in clasamentul provizoriu, Ott Tänak si Martin Järveoja pe cel de-al patrulea, iar Craig Breen si Paul Nagle pe cel de-al cincilea.

Neuville, care a incheiat pe podium primele doua etape din acest sezon (Raliul Monte-Carlo si Arctic Rally Finlanda), a fost cel mai rapid pe primele doua speciale ale raliului, iar ulterior a avut cel mai bun timp si pe speciala a patra.

Sunt multumit dupa prima zi, o zi dificila pentru toti. Probele sunt foarte solicitante, dar am incredere ca putem pastra acelasi ritm pana la final”, a declarat Thierry Neuville. 

Ott Tänak a castigat prima proba din bucla de dupa amiaza (PS Rude-Plešivica) si se afla in lupta pentru un loc pe podium.

Este o etapa foarte solicitanta. Am luat totul pas cu pas, iar acum ne indreptam in directia buna. Nu suntem la o distanta mare de pilotii din top trei si cred ca se poate intampla orice in urmatoarele doua zile”, a mentionat Ott Tänak. 

Desi au avut o zi dificila, Craig Breen si Paul Nagle au identificat solutiile pentru a mai urca in clasament pana la finalul etapei.

A fost o zi dificila pentru noi. Revenim dupa o perioada lunga in care nu am mai concurat pe asfalt si am avut mici probleme de acomodare. Mai sunt multe speciale pana la final si sunt increzator ca putem obtine rezultate bune”, a declarat Craig Breen.

Sambata sunt programate opt probe speciale, iar duminica, in ultima zi a Raliului Croatiei, alte patru probe. Obiectivul principal al echipei Hyundai Motorsport este de a acumula cat mai multe puncte in lupta pentru titlul mondial la constructori.

Cred ca toti am urmarit cu suspans duelul pentru primele trei locuri din clasament. Thierry si Martijn au reusit sa ajunga primii in parcul de service la finalul zilei si asta ne da incredere pentru urmatoarele doua zile. De asemenea, Ott si Craig se afla, in acest moment, doar pe pozitia a patra, respectiv a cincea”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Clasament Raliul Croatiei (dupa prima zi):

1

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

55:36.8

2

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+7.7

3

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+8.0

4

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+31.9

5

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+54.8

6

A. Fourmaux

R. Jamoul

Ford Fiesta WRC

+1:14.7

7

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+1:21.7

8

P.L. Loubet

V. Landais

Hyundai i20 WRC

+1:31.5