Thierry Neuville va participa cu noua generatie i20 R5 in Raliul Ypres

Thierry Neuville va participa cu noua generatie i20 R5 in Raliul Ypres
  • Thierry Neuville si copilotul Nicolas Gilsoul vor concura in Raliul Ypres, din Belgia
  • Modelul i20 R5 participant va avea o inscriptionare unica, creativa

La un an de la debut, cinci echipaje vor lua startul cu noua generatie i20 R5 in Raliul Ypres, Belgia, care se va desfasura in perioada 22 – 24 iunie. Editia de anul acesta reuneste campionatele nationale belgiene si britanice, precum si Tour European Rally (TER), inregistrand un numar total de 40 de inscrieri cu autovehicule R5.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, care se afla in prezent pe locul al doilea in clasamentul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), vor participa pentru prima data cu noul model. „Suntem entuziasmati sa ne intoarcem in Belgia. Va fi o cursa interesanta, mai ales ca unitatea inscrisa in competitie va beneficia de un aspect special”,a declarat Thierry Neuville.

Intoarcerea acestora in Belgia a fost sustinuta prin intermediul unui concurs, intitulat "Back in Town". Cu aceasta ocazie, copiii au fost invitati sa-si valorifice abilitatile artistice si sa dezvolte un concept grafic creativ pentru inscriptionarea unitatii Hyundai care va concura. Castigatoarea - Zoë Charlet, o fetita in varsta de opt ani – va avea sansa de a urmari masina in competitie si de a se intalni cu Thierry si Nicolas. Prima cursa cu i20 R5 permite celor doi belgieni sa concureze in cadrul celui mai prestigios traseu din tara lor de origine.

Echipa departamentului Driver Development Program, formata din pilotul sud-coreean, Chewon Lim si copilotul belgian, Martijn Wydaeghe s-a pregatit pentru Ypres in cadrul Raliului van Wervik, care a cuprins probe similare. Giandomenico Basso si Lorenzo Granai doresc sa-si consolideze pozitia de lideri in cadrul celui de-al doilea eveniment al sezonului. Tom Cave si James Morgan au ca obiectiv obtinerea de rezultate pozitive in cadrul primei competitii desfasurate pe asfalt din anul 2017. Cea de-a cincea echipa a castigat Raliul van Wervik, Campionatul de la Flandra, Guillaume Dilley obtinand totodata si cel mai bun rezultat din cariera.

Andrea Adamo, Customer Racing Manager Hyundai Motorsport, a mentionat:„Participarea lui Neuville cu noua generatie i20 R5 va atrage atentia suporterilor belgieni. Mai mult, echipele de clienti vor concura in fiecare dintre cele trei campionate, pentru a acumula puncte suplimentare.”