Trei noi premii pentru gama Hyundai IONIQ

Trei noi premii pentru gama Hyundai IONIQ

Modelele Hyundai din gama IONIQ au obtinut trei noi premii. IONIQ 6 a castigat competitia AUTOBEST ECOBEST 2023, in timp ce IONIQ 5 a ocupat un loc pe podium in cadrul AUTOBEST ECOBEST Challenge 2022 si a fost desemnat „Car of the Year 2022” de catre Esquire.

Premiul AUTOBEST ECOBEST este acordat celor mai bune vehicule electrice care urmeaza sa fie lansate pe piata in anul urmator. Juriul este format din 31 de jurnalisti si experti de top in domeniul auto, care reprezinta 31 de tari europene si acopera o piata de peste 750 de milioane de persoane.

Noul Hyundai IONIQ 6 este un EV revolutionar, care transpune modelul concept in showroomurile europene in prima parte a anului 2023. Filosofia ultra-aerodinamica stabileste noi standarde privind rezistenta minima a aerului in deplasare, in timp ce modelul ofera o autonomie electrica de peste 600 km si un stil uimitor, care se va face cu siguranta remarcat. Acest nou Hyundai, indraznet si inteligent este o piesa tehnologica autentica. Deoarece premiul ECOBEST a recunoscut intotdeauna exemplele de urmat, credem ca aceasta este prima distinctie dintre multe altele care vor reveni modelelui IONIQ 6”, a declarat Dan Vardie, Fondator & Presedinte al organizatiei AUTOBEST.

IONIQ 6 este echipat cu o serie de tehnologii avansate si dispune de un interior spatios, orientat catre cerintele clientilor. Modelul are o autonomie de pana la 614 km (conform WLTP). Platforma electrica Hyundai E-GMP permite o incarcare ultra-rapida la 800 V, oferind o autonomie de pana la 351 km in doar 15 min. Autonomia se datoreaza si coeficientului de 0,21, cel mai mic coeficient de rezistenta aerodinamica din gama Hyundai.

AUTOBEST a anuntat si rezultatele competitiei ECOBEST 2022, un test independent realizat in conditii reale de trafic pentru vehicule electrice de volum, conceput pentru a evidentia sustenabilitatea acestora in lumea reala. In cadrul testului de incarcare rapida la 350 kW DC (bateria a fost incarcata de la 20% la 80% pentru toate modelele), IONIQ 5 a ocupat locul al doilea, respectiv locul al treilea in ceea ce priveste durata de incarcare pentru a asigura o autonomie de 100 km.

Titlul „Car of the Year” din partea revistei Esquire contribuie la consolidarea pozitiei IONIQ 5 de cel mai bun CUV din lume. Conform revistei de lifestyle pentru barbati, recunoscuta la nivel international, modelul Hyundai a fost cel mai apreciat dintre o multitudine de alte vehicule electrice pentru „combinatia unica intre utilitate si design original pentru un vehicul de volum”.

„IONIQ 5 se remarca printr-o estetica actuala si prin simplitate, in contrast cu opulenta multor modele care par sa promoveze grandoarea designului. Este autentic. Iti mai amintesti cand ai scos din ambalaj primul iPhone? Acesta este sentimentul pe care il ai atunci cand urci prima data intr-un IONIQ 5", a mentionat Kevin Sintumuang, Culture & Lifestyle Director - Esquire.

Gama IONIQ reflecta angajamentul Hyundai privind sustenabilitatea, evidentiind totodata evolutia continua a producatorului in calitate de furnizor de solutii inteligente de mobilitate. Prin imbinarea mobilitatii inovatoare cu performantele ecologice si atentia acordata conectivitatii, sunt oferite experiente electrizante, adaptate unui stil de viata ecologic.