Tripla performanta Hyundai in domeniul sigurantei ix35 a obtinut cinci stele la testele Euro NCAP

Tripla performanta Hyundai in domeniul sigurantei ix35 a obtinut cinci stele la testele Euro NCAP

TRIPLA PERFORMANTA HYUNDAI IN DOMENIUL SIGURANTEI: IX35 A OBTINUT CINCI STELE LA TESTELE EURO NCAP

 

Euro NCAP, organizatia independenta de testare a sigurantei autovehiculelor, a anuntat ca noul SUV compact Hyundai ix35 a primit clasificarea maxima de cinci stele in urma rigurosului program de evaluare pe baza de teste de impact. Acest rezultat pozitioneaza ix35 drept unul dintre cele mai sigure autovehicule din clasa sa, obtinand cel mai bun scor la categoria „protectia ocupantilor copii”.

ix35 este al treilea model Hyundai consecutiv care a obtinut cinci stele la testul Euro NCAP, dupa rezultatele maxime obtinute de modelul de clasa mica i20 si modelul compact i30.

Noul SUV Hyundai a obtinut cel mai bun scor din clasa sa pentru protectia copiilor: 88%, obtinand rezultate excelente la testele cu manechine care imita corpurile unor copii de 18 luni si de 3 ani. Scorul inregistrat la testul pentru ocupantii adulti a fost de 90%, iar functiile de siguranta au obtinut un rezultat de 71%.

Controlul electronic al stabilitatii - dotare standard pe toate versiunile de echipare ix35 - si un sistem de avertizare pentru fixarea centurilor de siguranta au jucat un rol important in atingerea scorului la categoria functii de siguranta. Atentia acordata de Hyundai sigurantei ocupantilor a fost dovedita la testele de impact frontal si din spate, comportamentul stabil oferind un nivel ridicat de protectie in eventualitatea unui accident.

Allan Rushforth, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe, a declarat: „Obtinerea celor cinci stele la testele de impact dovedeste angajamentul nostru de a oferi clientilor autovehicule de calitate superioara si siguranta de nivel inalt. Soferii europeni au cerinte foarte ridicate, iar echipele noastre de design si proiectare de la centrul european Hyundai de cercetare si dezvoltare au creat un autovehicul care raspunde tuturor acestor asteptari.”

„ix35 a devenit foarte popular in randul cumparatorilor europeni: mai mult de 60.000 de unitati au fost vandute in doar trei luni de la lansarea modelului, in primavara. Datorita gamei de motoare puternice, insa foarte eficiente, si programului fara rival „Five Year Triple Care” Hyundai, SUV-ul ix35 este liderul clasei din toate punctele de vedere, oferind clientilor siguranta deplina. Aceasta recunoastere a sigurantei superioare, oferita de modelele Hyundai, confirma pozitia de lider al marcii din punct de vedere al satisfactiei clientilor.”