Tucson - primul SUV Hyundai cu nivel de echipare N Line

Tucson - primul SUV Hyundai cu nivel de echipare N Line
  • Tucson N Line va fi disponibil cu trei tipuri de motorizari, care dezvolta intre 136 CP si 185 CP;
  • Elementele de design de la interior si exterior sunt completate de modificarile aduse suspensiei si directiei; 
  • Tehnologia mild hybrid 48 V este disponibila acum si cu motorul de 1,6-litri CRDi, alaturi de modelul Tucson 2,0-litri CRDi 48 V mild hybrid.

Tucson este primul SUV al gamei Hyundai care dispune de nivelul de echipare N Line. Noul model combina forta, siguranta si confortul oferite de Tucson cu aspectul sportiv specific Liniei N.

„Tucson este cel mai bine vandut model Hyundai din Europa, asa ca ne bucuram sa putem propune clientilor de pe acest segment un model avand caracteristicile Liniei N”,a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs la Hyundai Motor Europa.

Tucson N Line este disponibil cu trei motorizari diferite atat in versiunea 2 WD, cat si 4 WD. Alaturi de motorul diesel de 2,0 litri CRDi 48 V lansat pe noul Tucson in 2018, Hyundai propune un motor diesel de 1,6 litri CRDi 100 kW/ 136 CP, care ofera un consum imbunatatit de carburant, redus cu pana la 11% (NEDC 2,0). 

Propulsorul mild hybrid contribuie la eforturile globale Hyundai de a imbunatati eficienta motoarelor gamei. Tehnologia include o baterie litiu-ion polimer de 0,44 kWh si 48 V, un Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), un convertor LDC (Low Voltage DC/ DC) si un invertor. Prin intermediul aceastei tehnologii 48 V, consumul de combustibil si emisiile de CO2 ale noului Tucson sunt reduse cu pana la 11%. 

Motorul mild hybrid de 2,0 litri CRDi 48 V dezvolta 136 kW/ 185 CP. O alta optiune este propulsorul pe benzina de 1,6 litri T-GDi, 130 kW/ 177 CP. Toate motorizarile indeplinesc standardele noii reglementari in materie de emisii Euro 6d Temp.

Elementele dinamice de design inspirate din divizia de inalta performanta N sunt completate pe modelele turbo pe benzina si pe cele mai puternice diesel de o directie rafinata si de o suspensie cu setari specifice, pentru a oferi clientilor o experienta sportiva la volan. Suspensia pe modelele de top Tucson N este mai rigida cu 5% pe spate si cu 8% pe fata, modificarile de programare conferind directiei o senzatie de liniaritate si control.

Barele de protectie cu un nou design si grila fragmentata, incadrata de rama neagra cromata, contureaza personalitatea puternica a noului model. In plus, jantele de 19 inchi, din aliaj inchis la culoare, precum si carcasele retrovizoarelor si eleronul, imbracate in negru lucios, evidentiaza sportivitatea autovehiculului. 

Farurile incadrate de o rama neagra, luminile de zi cu LED, cu design remarcabil si ramele intunecate ale geamurilor in combinatie cu manerele portierelor in culoarea caroseriei confera dinamism modelului Tucson N Line.

La interior, clientii beneficiaza de scaune sport si volan imbracate in piele intoarsa, schimbator de viteze imbracat in piele cu accente de culoare rosie si personalizate cu logo-ul N. 

Noul Tucson N Line a fost conceput, testat si construit in Europa.