Un inceput dificil pentru Hyundai Motorsport in Raliul Portugaliei

Un inceput dificil pentru Hyundai Motorsport in Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a avut un inceput dificil in Raliul Portugaliei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville ocupa pozitia a patra, in timp ce Dani Sordo si Sébastien Loeb se afla in afara punctelor din cauza unor probleme mecanice la modelul Hyundai i20 WRC.

Vineri au fost programate trei probe speciale – Lousã (12,35 km), Góis (18,78 km) si Arganil (14,44 km), care au fost parcurse de doua ori, dar si super speciala de pe circuitul de motocross Lousada.  

Thierry Neuville a fost al treilea la start si a reusit sa incheie prima zi din Raliul Portugaliei pe pozitia a patra. 

A fost un inceput dificil, dar obiectivul nostru este de a ne clasa pe podium”, a declarat Thierry Neuville.

Desi a inceput raliul in forta si dupa primele doua probe speciale Dani Sordo era lider in clasamentul general, a urmat o problema mecanica si a iesit insa din puncte.

Ziua a inceput bine si m-am simtit excelent pe primele doua probe. Pe cea de-a treia proba masina a ramas fara putere si am pierdut foarte mult timp”, a mentionat Dani Sordo.  

Sebastien Loeb a avut o problema similara in prima parte a zilei, dar pe ultima bucla a reusit sa demonstreze si el potentialul real al masinii.

Totul a inceput bine, dar pe speciala a treia am avut o problema mecanica. Am pierdut 15 – 16 minute aici si sansa de a ne lupta pentru un loc pe podium”, a declarat Sebastien Loeb.

Chiar daca are un singur echipaj in puncte dupa prima zi a raliului, echipa Hyundai Motorsport este pregatita sa lupte pana la final in etapa portugheza. 

Thierry Neuville a avut un parcurs foarte bun, mai ales dupa incidentul din Chile. La fel si Dani Sordo si Sebastien Loeb, dar din pacate au pierdut timp din cauza problemelor mecanice”, a mentionat Andrea Adamo, directorul echipei. 

Rezultate Raliul Portugaliei 2019 (dupa prima zi):

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:03:26,7
2.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+17,3
3.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+22,8
4.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+24,2
5.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC+25,8
6.T. SuninenM. SalminenFord Fiesta WRC+1:15,7
7.G. GreensmithE. EdmondsonFord Fiesta WRC+1:22,1
8.E. LappiJ. FermCitroën C3 WRC+1:23,7