Un podium si final in puncte pentru toate cele trei masini ale Hyundai Shell World Rally

Un podium si final in puncte pentru toate cele trei masini ale Hyundai Shell World Rally
  • Hyundai Shell World Rally a obtinut cel de-al doilea podium din sezonul de debut in WRC prin Thierry Neuville care a obtinut locul 3 in Raliul Poloniei.
  • In premiera, echipa a finalizat un raliu cu toate cele trei masini
  • Modelele Hyundai i20 WRC s-au clasat in top 8 la general, echipa reusind sa mai castige inca doua probe speciale in primul sau sezon din WRC. 

Hyundai Shell World Rally a obtinut cel de-al doilea podium din sezonul 2014 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a obtinut locul 3 in Raliul Poloniei.

Eforturile depuse de catre echipa Hyundai Shell World Rally au fost rasplatite in etapa a saptea a sezonului, toate cele trei masini ajungand la sosire. Juho Hänninen (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Tomi Tuominen) si Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC, copilot John Kennard) s-au clasat in top 8, completand astfel evolutia buna a echipei in Raliul Poloniei.

Ritmul celor trei echipaje a fost foarte competitiv, demonstrand potentialul modelului Hyundai i20 WRC in lupta pentru podium. Neuville a castigat sambata o proba speciala, cea de-a doua trecere pe Stare Juchy (14,41 km), iar Hänninen a fost cel mai rapid pe PS2 (Kruklanki 17.24 km). Paddon, aflat la cea de-a doua cursa ca pilot al Hyundai Shell World Rally a finalizat speciala a patra de vineri (Wieliczki 12,89 km) la doar 0,7 secunde fata de primul clasat.

Neuville a avut o evolutie buna in Raliul Poloniei si a revenit in lupta pentru un loc pe podium, dupa ce la finalul zilei de vineri a avut o defectiune la sistemul de franare. Echipa a remediat problema aparuta la masina belgianului, care a revenit mai determinat pe probele de sambata, urcand astfel de pe locul zece pana pe pozitia a treia in clasamentul general.

„A fost un final de saptamana pozitiv pentru noi si sunt foarte multumit ca am obtinut un loc pe podium. Sa revii de pe pozitia a zecea, unde ne aflam vineri, si sa finalizezi pe pozitia a treia este o mare realizare. Am lucrat bine impreuna, iar faptul ca am reusit sa incheiem etapa cu toate cele trei masini, pentru prima oara in acest sezon, este excelent”, a declarat Neuville.

 Hänninen a avut si el o evolutie impresionanta in Polonia, castigand o speciala in prima zi si fiind in mod frecvent intre cei care au impus ritmul in aceasta etapa. O problema la directie, pe probele de sambata, l-a impiedicat sa lupte pentru un loc pe podium, dar clasarea in primele sase locuri este cel mai bun rezultat din acest sezon pentru el.

„Nu am facut nicio greseala pe parcursul celor patru zile si am avut rezultate foarte bune pe unele probe. Am fost multumit cu setarile masinii si totul a functionat perfect. Sambata am avut unele probleme, dar din fericire Thierry a reusit sa castige pozitia a treia pentru echipa. Duminica dimineata am pierdut putin timp, dar am abordat totul prudent, dupa ce mi-am asigurat pozitia a sasea. A fost un eveniment de la care plecam cu multe informatii utile si care ne da o incredere si mai mare in viitor”, a mentionat Hänninen.

Paddon a finalizat cel de-al doilea raliu consecutiv pentru echipa si a obtinut o clasare in primii opt cu modelul Hyundai i20 WRC. Neozeelandezul a avut cel de-al doilea timp pe speciala a patra si si-a atins obiectivul, acela de a castiga incredere in masina in conditii dificile.

Am facut progrese, sunt foarte multumit ca am finalizat pe locul opt si ca am contribuit la succesul echipei. Unele dintre probe s-au potrivit mai mult cu stilul meu de pilotaj si cred ca am demonstrat de ce sunt capabil atunci cand am incredere sa merg la limita. Mai sunt unele lucruri la care trebuie sa lucrez, dar, tinand cont ca aceasta este doar a doua cursa a mea pentru echipa, sunt increzator. Acum trebuie sa ne concentram si sa ne pregatim cat mai bine pentru etapa din Finlanda”, a adaugat si Paddon.

„Putem fi foarte mandri de ceea ce am obtinut in acest raliu. Obiectivul a fost sa terminam cu toate cele trei masini si sa avem timpi competitivi pe probe, ceea ce am si reusit. Echipajele au avut o evolutie foarte buna si au demonstrat potentialul modelului Hyundai i20 WRC atunci cand toate lucrurile functioneaza bine. Am castigat doua probe speciale in Polonia si ne-am clasat pentru a doua oara pe podium, in doar a saptea etapa de cand suntem in WRC. As vrea sa le multumesc tuturor membrilor echipei atat celor care au fost in Polonia, cat si celor de la uzina din Alzenau, pentru contributia la acest succes. Am acumulat multa experienta si abia astept sa luam startul in Finlanda, etapa pentru care ii vom aduce modelului Hyundai i20 WRC cateva imbunatatiri si sper ca acestea vor reprezenta inca un pas inainte pentru tanara noastra echipa”, a declara Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Poloniei – rezultate dupa ziua a IV-a

S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:34:02.0

A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:07.7

T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:13.5

M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +2:32.4

J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +2:33.1

J. Hänninen/ T. Tuominen (Hyundai i20 WRC)  +2:49.9

K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +4:27.9

H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +4:32.1

H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +4:59.0

M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +6:11.3

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – clasament general piloti

S. Ogier 166 puncte/ J.M. Latvala 116/ A. Mikkelsen 83/ M. Østberg 66/ M. Hirvonen 52/ T. Neuville 46/ K. Meeke 38/ E. Evans 36/ M. Prokop 31/ H. Solberg 24/ B. Bouffier 18/ R. Kubica 12/ J. Hänninen 12/ O. Tanak 10/ B. Guerra 8/ C. Atkinson 6/ J. Melicharek 4/ P. Tidemand 4/ H. Paddon 4/ N. Al-Attyiah 3/ M. Gamba 2/ C. Breen 2/ J. Protasov 2/ L. Bertelli 2/ J. Ketomaa 1/ K. Al Qassimi 1

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – clasament general constructori

Volkswagen Motorsport 262 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 115/ M-Sport World Rally Team 90/ Volkswagen Motorsport II 82/ Hyundai Motorsport 80/ Jipocar Czech National Team 34/ RK M-Sport World Rally Team 19/ Hyundai Motorsport N 8