Vanzarile Hyundai Elantra la nivel global au depasit 10 milioane de unitati

Vanzarile Hyundai Elantra la nivel global au depasit 10 milioane de unitati

Elantra a depasit 10 milioane de unitati vandute la nivel global, fiind primul model Hyundai, si unul dintre cele 10 din istoria industriei auto, care trece de acest prag. Lansata in urma cu 24 de ani, in 1990, Elantra a atins impresionanta performanta prin vanzari anuale de peste 420.000 de unitati, aproximativ 1.100 de exemplare pe zi.

Acest rezultat reprezinta o dovada a popularitatii de care se bucura Hyundai Elantra, prin designul, functionalitatea si performantele sale de top”, a declarat Tak Uk Im, Hyundai Motor’s Chief Operating Officer. „Prin intermediul acestui model, compania noastra a demonstrat de asemenea abilitatea de a se adapta preferintelor consumatorilor, mereu in schimbare, si de a introduce pe piata vehiculelor compacte caracteristici specifice initial modelelor de lux, din clasele superioare.”

Valoarea modelului Elantra, aflat la a cincea generatie, a fost atestata de-a lungul timpului de numeroase titluri internationale, clasandu-se pe primul loc in segmentul sau, in topul J.D. Power 2014 U.S. Initial Quality StudySM (IQS), in ceea ce priveste calitatea initiala. Elantra a castigat si numeroase premii, printre care Masina Anului in America de Nord, titlul Autobest in Europa, dar si Masina Anului in Africa de Sud si Canada, in 2012.