Victorie pentru Hyundai Motorsport si Thierry Neuville in Raliul Spaniei

Victorie pentru Hyundai Motorsport si Thierry Neuville in Raliul Spaniei

• Hyundai Motorsport a incheiat pe prima pozitie, respectiv pe cea de-a treia in Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe si-au extins avantajul, dupa ce au preluat conducerea la finalul zilei de vineri;

• Dani Sordo si Cándido Carrera s-au clasat pe podium in raliul de pe teren propriu.

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe s-au impus pe specialele de asfalt din Raliul Spaniei. Succesul echipei a fost completat si de evolutia excelenta a echipajului Dani Sordo si Cándido Carrera, care a ocupat pozitia a treia in etapa de pe teren propriu.

Echipajele Hyundai Motorsport au incheiat a 11-a etapa din acest sezon cu acelasi rezultat ca in 2019 si au reusit sa castige 14 dintre cele 17 probe speciale ale raliului, Neuville castigand zece, iar Sordo patru.

Neuville si Wydaeghe, copilotul sau, au trecut pe prima pozitie la finalul zile de vineri. Echipajul belgian a incheiat raliul cu cel de-al doilea timp pe Power Stage, acumuland puncte importante pentru echipa si in clasamentul constructorilor.

A fost un sfarsit de saptamana dificil, cu numeroase provocari. Am atacat pe fiecare proba si am reusit sa ne marim incet, incet avansul. Ma bucur pentru ca am obtinut a doua victorie impreuna cu Martijn. Vreau sa felicit echipa pentru munca depusa aici, respectiv pe Dani si Cándido pentru prima lor clasare pe podium”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, au avut un final in forta si, dupa ce au castigat ultimele patru probe speciale, au reusit sa se claseze pe pozitia a treia. Pentru Dani Sordo acesta a fost cel de-al doilea podium din acest sezon si al 50-lea din cariera.

Sunt extrem de fericit, pentru ca am reusit sa ne clasam pe podium in Spania. Este cursa de casa si este primul meu podium alaturi de Cándido. Am atacat pe fiecare proba; a fost o lupta foarte stransa cu Sébastien. Le multumesc tutuor celor care ne-au sustinut aici si intregii echipe pentru ca am avut o masina competitiva, care mi-a permis sa obtin inca un podium”, a mentionat Dani Sordo.

Victoria din Spania este cea de-a 15-a pentru Neuville si cea de-a 20-a pentru Hyundai Motorsport in WRC. Echipa din Alzenau are 16 clasari individuale pe podium in acest sezon, cele mai multe de la prima participare in Campionatul Mondial de Raliuri. Echipa a depasit 100 de probe speciale castigate, iar cu punctele obtinute aici a ramas in lupta pentru titlul constructorilor din acest sezon.

Sunt incantat pentru ca echipa a luptat pana pe ultima proba si ca in final am obtinut rezultatele dorite. A fost un raliu dificil, cu un final care bate orice film de actiune. Thierry si Martijn au avut un parcurs excelent inca de la inceput si merita din plin aceasta victorie. Dani si Cándido nu au renuntat nicio secunda la sansa lor de a se clasa pe podium si au incheiat in forta. Am ramas in lupta pentru titlul constructorilor si totul se va decide in etapa de la Monza. Este clar ca vom lupta pana la final si sunt sigur ca va urma o etapa spectaculoasa”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Rally Monza, ultima etapa a sezonului 2021 din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 19 – 21 noiembrie. In 2020, Hyundai Motorsport a incheiat in Italia cu doua echipaje pe podium, dupa ce Ott Tänak si Dani Sordo s-au clasat pe locurile al doilea, respectiv al treilea.

Rezultate Raliul Spaniei 2021:

1

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

2:34:11.8

2

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+24.1

3

D. Sordo

C. Carrera

Hyundai i20 WRC

+35.3

4

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+42.1

5

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+1:31.8

6

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+4:17.3

7

O. Solberg

C. Drew

Hyundai i20 WRC

+4:26.7

8

N. Solans

M. Martí

Hyundai i20 WRC

+4:34.9

9

E. Camilli

M. Vilmot

Citroën C2 Rally2

+9:49.4

10

N. Gryazin

K. Aleksandrov

Škoda Fabia Evo

+10:05.9

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 11-a):

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

474 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

427 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

187 p

4

Hyundai 2C Competition

52 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 11-a):

1

S. Ogier

204 puncte

2

E. Evans

187 p

3

T. Neuville

159 p

4

K. Rovanperä

140 p

5

O. Tänak

128 p

6

C. Breen

76 p

7

T. Katsuta

68 p

8

D. Sordo

63 p

9

G. Greensmith

60 p

10

A. Fourmaux

42 p