Hyundai Winter Driving Experience – momente memorabile pe cele mai emblematice piste de curse din Europa

Hyundai Winter Driving Experience – momente memorabile pe cele mai emblematice piste de curse din Europa

Prima editie de anul acesta a evenimentului Hyundai Winter Driving Experience se desfasoara in perioada 5 - 25 martie 2022 la Sölden, Austria. Cu aceasta ocazie, mass-media, clientii si pasionatii de domeniul auto pot testa condusul off-road, dar si o serie de sisteme de siguranta si de control, la volanul modelelor electrificate ale gamei: IONIQ 5, TUCSON Plug-in Hybrid si SANTA FE Plug-in Hybrid.

In Sölden exista singura zona de antrenament de iarna din lume care este amplasata intre doi ghetari montani, Rettenbach si Tiefenbach. Datorita altitudinii mari de peste 2.500 de metri deasupra nivelului marii, exista intotdeauna zapada pe o suprafata mare pentru condus.

Sub atenta supraveghere a instructorilor, participantii beneficiaza de un curs complet de condus si de siguranta, care se concentreaza pe controlul unui autovehicul in conditii de iarna, ulterior acestia avand posibilitatea de a conduce modelele Hyundai pe zapada, respectiv pe gheata. Totodata, au ocazia de a descoperi informatii utile despre sistemele de siguranta Hyundai, cum ar fi HTRAC AWD. Atat in conditii obisnuite de drum sau pe drumuri acoperite cu zapada, aceasta functie permite conducatorilor auto optimizarea tractiunii pe diferite suprafete (zapada, nisip sau noroi), contribuind la imbunatatirea tinutei de drum si a aderentei in viraje.

IONIQ 5: redefineste mobilitatea electrica

IONIQ 5 este primul model electric dedicat brandului IONIQ. Tehnologia de 800 V ofera incarcare ultra-rapida si o autonomie de pana la 481 de km. In plus, functia V2L (Vehicle to Load) permite clientilor sa alimenteze orice dispozitiv electric, de exemplu, un rezervor pentru incalzirea apei sau un aparat de cafea.

TUCSON: un SUV pentru toate suprafetele de rulare

Sistemul plug-in asigura o experienta remarcabila de condus si o eficienta sporita a consumului. Disponibil cu tehnologia Hyundai HTRAC AWD, TUCSON PHEV este potrivit pentru mai multe tipuri de suprafete de rulare. Selectorul Terrain Mode (nisip, noroi, zapada) permite o comutare rapida intre modurile de condus, optimizand performantele si setarile HTRAC. Sistemul ECS (Electronic Controlled Suspension) ofera mai multa flexibilitate conducatorilor auto. ECS monitorizeaza suspensia autovehiculului pentru a maximiza confortul si performanta in timpul condusului, chiar si pe gheata/ zapada.

SANTA FE: performanta pe zapada

La fel ca modelul TUCSON PHEV, SANTA FE PHEV dispune de tehnologia Hyundai HTRAC AWD, precum si de selectorul Terrain Mode. Modul de condus pentru zapada demonstreaza performantele SANTA FE PHEV pe terenul dificil din Sölden. Participantii experimenteaza beneficiile acestor caracteristici in timp ce conduc pe pasul abrupt acoperit de zapada/ gheata pana la cel mai inalt drum din Europa. Comutand intre modurile pentru zapada, noroi si nisip, conducatorii auto observa modul in care HTRAC AWD schimba puterea intre puntea din fata si cea din spate, iar sistemul de control al tractiunii in combinatie cu modurile de condus se adapteaza pentru tractiune si performanta optime.

Despre Hyundai Driving Experience

Hyundai Driving Experience este o marca a Hyundai Motor Company. Prima editie s-a desfasurat in Coreea in anul 2016. Evenimentul ofera momente memorabile pe cele mai emblematice piste de curse din Europa, cum ar fi Nürburgring, Bilster Berg si Monza, precum si in locatii exceptionale precum Sölden, Austria. Cu peste 1.500 de participanti/ an, programul ofera experiente variate, de la condusul de performanta la antrenamentele de siguranta si la cursele pitoresti.