Motorsport

Descopera
lumea Hyundai
Motorsport Tehnologie si inspiratie

Hyundai Motorsport


Reprezinta un nou centru al excelentei si performantei tehnologice al Hyundai Motor Company. Proiectul a demarat in anul 2013 in Alzenau, Germania. Hyundai Motorsport are ca obiectiv dezvoltarea de programe motorsport, care sa demonstreze performanta tehnologica Hyundai. Programul intens de testare desfasurat in anul 2013 a avut ca obiectiv formarea echipei si pregatirea modelului i20.

WRCDe ce Campionatul Mondial de Raliuri?


Angajamentul intr-un program international motorsport evidentiaza evolutia permanenta a marcii, dar si obiectivul companiei de a-si consolida pozitia pe piata mondiala. Oportunitatile de a transfera tehnologia utilizata in programul WRC catre vehiculele de serie transforma investitia in programul motorsport intr-una strategica pentru Hyundai. In Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) participa modele de serie adaptate diferitelor trasee, cu un grad inalt de dificultate (asfalt, macadam, zapada sau gheata). Evenimentul este alcatuit din 14 etape, care se desfasoara in regiuni precum: Monte-Carlo, Portugalia, Germania, iar incepand de anul acesta, Chile.Foloseste cursorul pentru a descoperi mai multe!

Cele doua fete ale modelului i20


Hyundai a ales i20 pentru a concura in WRC. Modelul dispune de un design expresiv, de caracteristici de siguranta si conectivitate si un interior spatios, fiind ideal pentru deplasari cotidiene. Versiunea i20 WRC, special proiectata pentru Campionatul Mondial de Raliuri, beneficiaza de elemente tehnologice exceptionale si performante. Hyundai i20 WRC a fost proiectat la Centrul Hyundai de Cercetare si Dezvoltare din Namyang, Coreea si este pregatit pentru raliu la sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, Germania.

TCRDespre TCR

Participarea in cadrul competitiei Touring Car Racing International Series reprezinta un pas foarte important pentru Departamentul Clienti al Hyundai Motorsport. Aceste competitii ofera echipei sansa de continua dezvoltare.


Hyundai i30N TCR

Primul model Hyundai Motorsport dezvoltat pentru cursele pe circuit, Hyundai i30 N TCR, si-a facut debutul oficial in luna iulie 2017. Autovehiculul, care prefigureaza gama de inalta performanta N, a fost supus unor teste extinse, pentru a oferi clientilor cel mai bun pachet competitional. Atat i30 N TCR, cat si i30 N au la baza noua generatie i30 in cinci usi. Conceput pentru a oferi performante remarcabile, i30 N a fost supus unor teste intense in cadrul Centrului de Testare Hyundai de pe Nürburgring. Initiala "N", prezenta atat pentru modelul de serie, cat si pentru cel din seria TCR, simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse.

R5i20 R5


R5 a fost conceput pentru a participa in Campionatul Mondial de Raliuri 2 (WRC 2) si in Campionatul European de Raliuri (ERC). Acesta este primul proiect dezvoltat special pentru clientii privati in cadrul Hyundai Motorsport. Obiectivul echipei Hyundai a fost de a dezvolta o masina fiabila, care sa se comporte excelent pe orice tip de suprafata. Divizia Clienti Hyundai Motorsport este condusa de italianul Andrea Adamo, care coordoneaza o echipa formata din 30 de persoane cu experienta in dezvoltarea noilor modele de competitie. Din luna martie, clientii au posibilitatea de a beneficia de o propulsie mai puternica datorata unei noi structuri si a modificarii distributiei variabile. Modelul dispune de un propulsor de 1,6 litri turbo, cu injectie directa si o cutie de viteze cu cinci trepte, conform informatiilor prevazute in regulamentul FIA pentru aceasta categorie.


Top