Durata de incarcare.

Cat timp dureaza incarcarea?

Timpul de incarcare pentru autovehiculul electric depinde de o serie de factori, precum: tipul de conexiune la care ai acces si capacitatea bateriei, temperatura exterioara, dar si de multi alti factori externi.

Doua tipuri de a incarca.

Incarcare normala
Incarcare rapida
Incarcare normala.

Incarcare normala.

Incarcarea normala pe baza de curent alternativ (AC) se poate face la statiile de incarcare domestice, montate pe perete, care, de obicei, asigura o incarcare de pana la 22 kW (in functie de regiune). Timpul de incarcare (AC) depinde si de capacitatea si de starea de uzura a bateriei, precum si de capacitatea incarcatorului de bord al autovehiculului. Incarcatorul de bord transforma energia AC din cutia de perete in energie continua (DC), care poate fi stocata in baterie.

Incarcare rapida.

Incarcare rapida.

Majoritatea statiilor de incarcare rapida asigura un nivel de incarcare de peste 22 kW, unele statii oferind o incarcare de pana la 150 kW (in viitor, statille de incarcare rapida vor livra chiar si pana la 350 kW). Cu aceasta putere suplimentara, majoritatea statiilor de incarcare rapida pot asigura o capacitate de incarcare a bateriei intre 20% - 80% in mai putin de o ora. Desigur, acest aspect poate varia in functie de statie, dar si de viteza maxima de incarcare pe care o sustine autovehiculul. Este important de mentionat ca, temperaturile scazute pot incetini fluxul de energie electrica si astfel, timpul de incarcare va creste.

Incarcarea acasa.

KONA Electric
Baterie de 39,2 kWh.

Baterie de 39,2 kWh.

Bateria de 39,2 kWh se incarca de la o capacitate de 10% pana la 100% in 6 ore si 10 min (incarcator monofazat de 7,2 kW) sau in 19 ore (conectarea la o priza domestica - cablu ICCB).

Incarcarea la statiile publice.

Care este durata de incarcare? Afla raspunsul mai jos.

KONA Electric
Baterie de 39,2 kWh.

Baterie de 39,2 kWh.

Bateria de 39,2 kWh se incarca de la o capacitate de 0% pana la 80% in 54 min (statie DC de 100 kW) sau in 4 ore si 50 min (incarcator trifazat de 10,5 kW; statie AC - 11 kW).