Siguranta autovehiculelor electrice.

Siguranta este primordiala.

Siguranta reprezinta un factor important in proiectarea autovehiculelor electric. Autovehiculele sunt testate pentru a asigura respectarea standardelor specifice autovehiculelor electrice.

Umiditate
Temperaturi scazute
Temperaturi ridicate
Protectie pentru umiditate.

Protectie pentru umiditate.

Conexiunile pentru incarcarea autovehiculului electric sunt proiectate astfel incat curentul sa circule numai atunci cand contactul dintre priza si autoturism este in siguranta si nu poate fi detectata apa. Recomandarea este de a nu tine cablul de incarcarea prea mult timp in ploaie: daca devine prea umed, nu transmite nimic - nici un soc, dar nici electricitate. Tate componentele autovehiculului electric sunt bine protejate impotriva umezelii.

Pastrarea energiei.

Pastrarea energiei.

La temperaturi scazute, performanta bateriei scade pe masura ce rezistenta electrica creste. Pentru a proteia bateria de o presiune si mai mare, Hyundai ofera o pompa de caldura, pentru incalzirea habitaclului intr-un mod mai eficient. Un alt aspect important al incarcarii pe timpul iernii este incalzirea habitaclului in prealabil, in timp ce autovehiculul este conectat la priza. In acest sens. Hyndai a dezvoltat o functie de programare., ulterior find necesara mai putina energie termica.

Protectie suplimentara.

Protectie suplimentara.

Datorita sistemului de management al bateriei (BMS), autovehiculele electrice pot determina momentul in care sarcina baterilor ajunge la un nivel ridicat. Astfel, sunt evitate daunele care ar putea aparea peste 60 de grade Celsius. Daca temperaturile cresc prea mult in timpul condusului, puterea totala furnizata de baterie scade si autoturismul decelereaza. In timpul incarcarii, electricitatea este redusa pentru a diminua sarcina.

Sunt autovehiculele electrice sigure?

In timp ce modelele electrice respecta standardele general ale unui autovehicul clasic (inclusiv standarde specifice), exista cateva zvonuri despre siguranta modelelor electrice in caul unui accident.

Centru de gravitatie.

Bateriile modelelor electrice Hyundai sunt amplasate pe podea, beneficiind de protectie ridicata datorita designului autovehiculului. Un efect suplimentar al acestei amplasari: avand in vedere ca centrul de greutate al autovehiculului este pozitionat foarte jos, exista mai putine sanse ca autovehiculul sa se rostogoleasca (in comparatie un autoturism conventional).

Tensiune inalta.

Modele electrice trebuie sa fie "intrinsec sigure" - daca apare un defect, fluxul de energie al bateriei este intrerupt imediat. In cazul unui accident, bateria este deconectata automat de la celelalte componente, respectiv de la cablurile de inalta tensiune. Insa, sistemul electric de 12 V continua sa functioneze si sa alimenteze luminile de avarie, de exemplu. Aceasta masura de siguranta contribuie la diminuarea sanselor aparitiei unui incendiu brusc.

Fara combustibil inflamabil.

In timp ce combustibilul lichid prezent intr-un autoturism alimentat cu benzina sau cu motorina poate conduce la o explozie, bateriile autovehiculelor electrice dispun, in general, de o ardere lenta si ofera suficient timp pentru evacuare.